onsdag 3 maj 2017

Lite news

 

Tinka kom med nyheter idag. Ett gäng nya borrhål. Det är lite svårt att säga om det var bra eller dåligt, men marknaden reagerade dåligt och jag har faktiskt sålt mina aktier idag. Anledningen till det är att det ser ut som att Tinka träffade mitt i prick med sina första hål men att fyndigheten (där man borrar just nu) inte kommer att bli så stor som många kanske hade hoppats. Det verkar som att den slutar i nordväst och även sydöst (där vet vi inte riktigt säkert än eftersom hål 62 inte är klart).

Nu kan jag ha väldigt mycket fel här och jag vet att många tycker att det var jättebra hål, men man ska ha klart för sig att Tinka har en fet värdering idag och det vill till att man fortsätter att träffa bra för att motsvara den värderingen. Nu har man ett antal hål kvar och det verkar finnas zink lite överallt så de kommer garanterat med fler träffar. Jag brukar dessutom alltid sälja för tidigt, men ändå tror jag det finns bättre potential i andra aktier framåt. Härmed är min resa i Tinka alltså slut för den här gången.

Jag har också sålt av Callinex. Anledningen till det är att de kom med sitt sista hål från Pine Point. Det finns zink här, men de behöver få en bättre förståelse över hur geologin ser ut vilket kräver mer borrning och det kommer att dröja ett tag eftersom de kommer att borra andra områden innan. Eftersom jag tror/tycker att Pine Bay är deras mest intressanta område och att jag kunde sälja med en liten vinst samt dessutom ville få loss lite pengar så sålde jag.

Istället har jag köpt mer Darnley Bay. Den här fortsätter att gå ner och jag har handlat på mig ytterligare aktier runt 25 cent. Allmän nedgång i marknaden plus att det har kommit loss aktier från den finansiering man gjorde i vintras har säkert satt extra press på aktien. Nu gör inte det mig så mycket, eftersom jag gillar bolaget mer och mer och siktar på att göra det här till ett av mina större innehav. Aktien stod i ~55 cent i vintras, jag tror den kommer tillbaka dit och lite till.

Vendetta är det enda innehavet som har gått bra sista veckorna (vilket i och för sig är bra eftersom det är det största innehavet). Alla väntar fortfarande på en uppdaterad resurs som borde komma när som helst. De presenterar ju på Metals Investor Forum i helgen (där även Darnley Bay är med) så då borde det komma någon form av nyheter i alla fall.

Still long and strong zinc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar