måndag 8 maj 2017

Summer ahead


Det känns verkligen som att "summer doldrums" har börjat i Kanada. Det händer inte så mycket, och händer det något så går det ner. Det är som det är och man får försöka hitta lite köptillfällen.

Zinket har stått och stampat runt 1,15-1,20 senaste tiden. Det som är bra är att det i alla fall inte har gått lägre. Sedan vill man naturligtvis alltid att det ska gå högre, men jag tror det kommer. Exakt när står skriver i stjärnorna, men om lagren fortsätter att gå ner i samma takt som hittills så kommer det att ske under sommaren. Och när det väl börjar stiga, brukar det gå snabbt. 

Vendetta kom med beskedet att den uppdaterade resursrapporten kommer i slutet av maj eller början av juni. Det är lite småirriterande eftersom den har blivit försenad flera gånger och det brukar aldrig vara ett gott tecken när det är så. Samtidigt så kan det finnas andra förklaringar till det och bolaget har så många saker som talar för det så jag får leva med det. Det verkar ha gjort bra ifrån sig på mässan i helgen och de drar snart igång sitt kommande borrprogram vilket gör att vi kan vänta oss löpande nyheter under hela sommaren vilket är bra.

Darnley Bay verkar också ha gjort bra ifrån sig på mässan och de har också dragit igång ett borrprogram vilket kommer att ge kontinuerliga nyheter framåt. Idag släpps ytterligare aktier från den finansiering de gjorde i vintras vilket nog kan sätta ytterligare press på aktien, men jag har faktiskt omvärderat den här rejält och gjort den till mitt tredje största innehav efter Vendetta och Trevali. Om bara inte zinket gör något dumt så kommer den här att stå mycket högre framåt hösten.

Resten av aktierna har som allt annat gått skitdåligt, men det är bara att värka ut så gott det går. Det krävs inte mycket för att zinket ska vända uppåt och när det sker kommer aktierna att följa med.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Dags att positionera sig inför sommarens/höstens zinkrally!
  Zink har dragits med ner i ädelmetallernas årliga nedgång fast zinks fundamenta ser mycket ljusare ut med fortsatta sjunkande lager. En fin andra chans att köpa kvalitativa zinkjuniorer med explorationpotential.
  En hel del nyheter under juni/juli månad kommer att lyfta zinksektorn då flera zinkjuniorer håller på att borra för fullt och när zink till hösten närmar sig 1.5 usd/ib kan det verkligen få dessa små juniorer att lyfta.
  Som sagt inget är säkert i denna värld men vi som följer råvarusektorn ser att det finns stora möjligheter för fina vinster i zink närmaste åren.
  Köpte in mig i Tinka igen idag efter några veckors vinsthemtagning. Väntar nu på borrhåll 66 och hoppas på jackpott��

  Ps. Titta på Arizona silver AZS verkar som de har hitta en väldigt stor silverfyndighet. Nyheter kommer inom 2 veckor ca. De har borrat två hål som verksr ha gett bra resultat men ska borra ett tredje och försöka bekräfta dessa två hål. Om resultaten pekar på major discovery så lyfter aktien till stratosfären då de har riktigt tight sharestructur.

  SvaraRadera
 2. Tjenare Bad Boy,

  Yes, många borrprogram som rullar bland zinkbolagen vilket kan göra att det blir drag under hela sommaren. Och jag tror som du, under hösten sticker zinket.

  Tack, jag följer Arizona, men ingen position än.

  SvaraRadera