onsdag 19 april 2017

Zink och guld

 

Zinket (och övriga basmetaller) har tagit lite stryk sista tiden medans guldet har gått upp. Det finns olika anledningar till det. Om vi börjar med guldet så har det inte gått upp utan anledning, utan det känns nästan som att den perfekta stormen närmar sig med Syrien, Nordkorea, Frankrikeval, Storbritannienval och allt vad det är. Så att ha exponering mot guld i dagsläget känns som en bra strategi, frågan är bara hur stor den exponeringen ska vara. Idag har jag bara några mindre innehav, men det kan ändras fort och jag följer marknaden efter bästa förmåga.

Än så länge är det dock fortfarande zink som är mitt fokus. Zinkpriset har ju gått ned senaste tiden vilket nog är en kombination av allmän nedgång bland basmetallerna och kanske också att det kom ut några artiklar som pekade på att de höga priserna resulterar i ökad produktion som kommer att täcka upp underskottet. Artiklarna innehöll kanske inte några direkta nyheter, men efter en kraftig uppgång låg en korrigering lite grann i tiden.

Än så länge har jag inte sett något som fått mig att omvärdera min inställning så jag ligger fortfarande investerad i de bolag jag har skrivit om tidigare. Har köpt lite mer i de som har dippat mest, bland annat Tinka.

2 kommentarer:

 1. Köpte in mig i Vendetta mining VTT idag 0.225 cad. Känns som ett bra läge med finansieringen snart helt avklarad. Eric Coffin tror på en fin uppgång detta året och drillprogrammet startar i maj vilket kommer innebära att VTT kommer vara i fokus och förhoppningsvis ha ett positivt momentum större delen av 2017.

  Här Goldfingers chart på en möjlig breakout idag, vi får se om den fullföljs:

  http://cdn.ceo.ca.s3-us-west-2.amazonaws.com/1cfkdfo-VTT.V.png

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej BBB,

   Mmm, såg den. Jag är ju mer fundamental, men visst är det bra att pilarna pekar åt rätt håll...=)

   Men allvarligt, en resursuppdatering borde komma vilken dag som helst. Ligger den bara runt ~7,5 Mton (och mer gör inget) så är det en bra start för det kommande borrprogrammet.

   Trevlig helg.

   Radera