onsdag 19 april 2017

Darnley Bay PEA


Darnley Bay kom ut med en preliminär lönsamhetsstudie (PEA) för sitt zink-projekt Pine Point igår (18 april). Och den såg riktigt bra ut. NPV @ 8% på C$M 210,5, IRR på 34,5 % samt en återbetalningstid på 1,8 år, allt efter skatt är grymma siffror, inget snack om saken. Man har baserat studien på ett zinkpris som ligger på US$1,10 /lb och ett blypris på US$1,00 /lb vilket jag tycker är ok som det ser ut i dagsläget.

Igår rörde sig inte aktien för fem öre, men idag har den gått upp lite. Trots det har den ändå gått ned ganska mycket sista tiden vilket säkert bland annat har att göra med ett fallande zinkpris. Men det har nog också att göra med att Pine Point har en lite tveksam historia och att inte alla är övertygande om att fyndigheten kommer att fungera. En PEA är just preliminär, det finns gott om exempel på den typen av studier som har varit helt uppåt väggarna och konsulterna som tar fram studierna har olika bra rykte i branschen.

Med det sagt är det fortfarande en bra PEA och den lägger en bra grund för Darnley Bay för att gå vidare och övertyga marknaden om att Pine Point kan bli så bra som man påstår. Lyckas man med det (och zinkmarknaden inte fortsätter att dyka) så borde aktien vara köpvärd här som jag ser det.

Jag har köpt på mig lite mer på de här nivåerna (~28 cent).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar