onsdag 26 april 2017

Lite uppdatering av portföljinnehavenLite stiltje just nu, men lite nyheter är det ändå.

Rokmaster
Moriarty kom med en artikel om Rokmaster i måndags. Problemet med Moriarty är att han lever på att skriva positiva artiklar om gruvbolag så trovärdigheten är kanske inte den högsta. Men det brukar ändå innebära att aktien ifråga sticker iväg uppåt en bit. Så var fallet även med Rokmaster men under dålig omsättning. Så vi behöver nog lite mer konkreta nyheter från bolaget innan något händer.

Vendetta
Kom med beskedet att de utökade sin finansiering, det visar ju på att intresset är stort så det var väl bra. Men nästa stora nyhet är den kommande resursuppdateringen. Idag har man drygt 5 Mton och den uppdaterade resursen innehåller 13 500 m ytterligare borrning där vi vet att det finns några bra träffar. Marknaden räknar med en uppdatering runt 7-8 Mton, mindre än så går inte. Över 8 Mton vore bra och ju mer desto bättre. Det skulle innebära runt man får runt 3 Mton på 13 500 m. Vendetta har ju själva gått ut med ett mål på 12-15 Mton och eftersom kommande program är på 12 000 m behöver man ha bra utväxling på varje meter man borrar för att nå dit. Nu har man säkert bra mycket bättre koll på den geologiska modellen, men ju större resurs i kommande rapport, desto bättre. Eftersom den existerande resursen har lite övervikt åt bly får den gärna innehålla lite mer zink också (vilket borresultaten visar så det kommer den nog att göra). Vendetta är med på en mässa 5-6 maj så det är inte omöjligt att resursuppdateringen kommer nästa vecka.

Darnley
Gwen Preston pratar sig varm för den här. Teoretiskt har hon rätt, men återigen, Darnley måste övertyga marknaden om att de fixar vattenflödet. De är med på samma mässa som Vendetta så det är en bra start.

Tinka
Här har det varit tyst och "känslan" är att de har missat något eller några hål eller delar av något hål. Men det är naturligtvis rena gissningar. Borde komma nyheter vilken dag som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar