tisdag 1 april 2014

Full fart i Etanolsvängen

 
  1. Hedgefonden Greenlight Capital lade häromdagen ett bud på ett bolag som heter BioFuel Energy Corp. Det råkar vara ett etanolbolag som var på obestånd nyligen och tvingades sälja sina fabriker till Green Plains till vad många tyckte var ett rejält underpris. Idag återstår bara ett tomt skal med ett i och för sig rejält förlustavdrag, men man undrar hur Greenlight har tänkt? BioFuel drog i alla fall iväg över 100 % på nyheten.
  2. USDA kom med sin prognos för hur mycket majs som ska planteras i år, lite mindre än förra året vilket direkt fick terminerna för majs att sticka över $5 dollar/bushel. Även om etanolen för tillfället har rusat igenom taket så är det ändå inte bra om majspriset börjar krypa iväg för mycket. Priset på etanol kommer förr eller senare (förmodligen förr?) tillbaka till mer normala nivåer, frågan är bara vad som händer med majspriset?
  3. Pacific kom med sin 10K-rapport igår. Det stod mycket bra i den (bl a att de betalade tillbaka en massa lån = de måste dra in mycket pengar) vilket säkert bidrar till rusningen i aktien idag.
  4. Är jag bitter som har gått ur? Nej, jag är nöjd med att ha tagit ett som jag ser det korrekt beslut. Att träffa exakta toppar och bottnar är omöjligt (förutom för vidriga backtraders som Gecko), det viktiga är att man har någorlunda rätt oftare än man har helt fel…=) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar