tisdag 24 augusti 2010

"Profiler" på BS

Nedan är ett litet urval över några av de som postar på BS. De flesta på BS fungerar på liknande sätt. Sensmoral: Se upp vem du tar rygg på. 


(Tyvärr har Scorkungen sett till att några av länkarna har raderats sedan inlägget skrevs. Innebörden är ganska tydlig ändå.)

Deco: En av BS absolut största spammare, p&d:are och klipp&klistrare. Dammsuger nätet efter analyser (vilket kan handla om vad som helst) och när han väl hittat något som passar spammar han BS med allehanda länkar för att pumpa aktierna han har köpt. Ett av hans favorittricks är att posta gamla länkar med rekar som han gjort för att visa hur duktig han har varit. Ett annat trick är kommentarer om att han verkligen ligger lång i bolaget, vilket innebär en helgardering; går bolaget bra närmaste tiden så kan han ta åt sig äran (vilket han verkligen ser till att göra genom att posta ännu fler inlägg om hur bra hans rekar har varit), går bolaget dåligt så fungerar alltid argumentet "jag ligger lång och är övertygad om att bolaget kommer att gå upp på x antal års sikt". Vad han *inte* gör är att posta länkar till alla de misslyckade rekar han har gjort. Bytte namn för inte så länge sedan. Byter säkert snart igen när Deco är utbränt...

SCORkungen: Ytterligare en gedigen spamkung! Postar regelbundet åsikter och analyser om allt. Har han väl snöat in på någonting så blir han totalt fartblind vilket kan leda till totalt vansinniga rekar. Förmodligen den på BS som har rekord i direkt felaktiga tips. Se t ex 
Liberty Mines (riktkurs "...10 CAD senast Q2 2008..." står idag i 0,265 cent), Powertech Uranium ("...riktkurs för PWE är 9.40 CAD under 2008..." står idag i 0,275 cent) och Energy Fuels ("...riktkurs 8.40 CAD..." står idag i 0,20 cent) för några exempel. Har under de senaste 2 åren ihärdigt hävdat att dollarn ska rasa (kolla t ex här, här och här. Vi väntar fortfarande. :)

FH_Trader: BS kanske bästa investerare, åtminstone om man ska gå efter de siffror han själv postar med jämna mellanrum, men ett gott råd är att inte följa hans tips alltför mycket...:)

Mimsan69: Ytterligare en pumpare av rang, återkommande favorit är gruvföretaget TAM som återkommande spammas med uppblåsta, dåligt underbyggda och enögda analyser. När det gäller just TAM är hon i gott sällskap av signaturerna Fierze och urob (där den sistnämnde är ytterligare en substanslös pumpare).

Verksamhetsplan: Skriver med jämna mellanrum blandade åsikter om allt möjligt. Kanske inte någon av de mer substansfulla skribenterna.

Bo A Orm: Duktig makroanalytiker som skriver ganska ingående analyser. Kanske lite väl dramatisk ibland men läsvärd. Om man inte heter Flexus förstås. 

SVARTA_PANTERN: Skriver för närvarande ganska sällan, men kvalade i alla fall in på listan på grund av sin klassiska haussning av diamantprospekteringsföretaget AFA ("
tänk dig en sandlåda...". De letade diamanter på havsbotten utanför Namibia och med väl tajmade "analyser" av PANTERN och några till stack aktien från ca 10->40 cent (våren 2007) innan den brakade samman och ramlade ner till runt 10 cent igen (nu pendlar den runt 20 cent). Fast då hade naturligtvis PANTERN sålt för länge sedan. Men AFA letar nog fortfarande efter de där diamanterna så än är det kanske inte kört. :-) Haussar för närvarande Roca Mines men det har inte gått så bra sista tiden.

Flexus: Var forumets egen självutnämnde polis. Älskar att skriva djupa makroekonomiska analyser och är fullständigt oemottaglig för kritik. Blir han ifrågasatt eller emotsagd droppar han nedlåtande personangrepp runt omkring sig. Hackar gärna på ett flertal andra skribenter och har en unik gåva att skrämma bort de få som bidrar med något. Postar inte längre sedan han blev tagen med byxorna nere för att ha 
plankat andras artiklar och postat dem som sina egna. Smart kille...

Löparn: Skriver för närvarande inte sedan Flexus & co i princip hetsade bort honom från forumet. Skicklig analytiker/trader, men kan vara lite spammig ibland. Se upp också, för han tradar friskt vilket innebär att det han säger ena dagen kan ändra sig till nästa...

Petrusko: En av de oerhört få långsiktiga skribenterna på BS (till skillnad från majoriteten som har en placeringshorisont på några timmar/dagar). Investerar i stabila företag med hög direktavkastning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar