tisdag 24 augusti 2010

Vem (på BS) kan man lita på?

Den 23/4 2010 skrev jag inlägget nedan på BS. Många tyckte om det, men någon (undrar vem :) anmälde det så att hela strängen togs bort. Det är intressant och snuddar vid censur eftersom allt i inlägget är sant. Tyvärr så har Deco mailat (den mindre begåvade webmaster på BS) och sett till att alla länkarna har raderats. Men innebörden torde vara ganska tydlig ändå, Deco är en lögnare. 


2010-04-23: Vem (på BS) kan man lita på?

Signaturen Deco är ett av de namn som syns oftast här på BS. Han utmärks av att han spammar forumet friskt med allehanda innehav och i princip alltid när en aktie går upp. Det man slås av är dels att han har skrivklåda, dels att han verkar vara fantastiskt duktig på att hitta vinnande aktier. 

Naturligtvis händer det att Deco blir ifrågasatt av andra skribenter. Som tur är för Deco får han då chansen att klippa in sitt favoritargument, vilket är att han minsann rekade BlackPearl (som då hette Pearl) på 3,20 och att den nu står i över 20 kr! Ett faktum som han inte missar något tillfälle att påpeka (ska vi gissa att han har klistrat in den reken ett hundratal ggr)?

Det verkar ju imponerande vid en första anblick tills man undersöker detta lite mer noggrant. Det man då inser är följande:

1) Deco rekade aktien i och för sig aktien när den stod i 3,20 men han rekade den också en stor del av resan på väg ner till 3,20, då under sin tidigare signatur kp marathon (av en ren händelse bytte han nick under hösten 2008 efter att han under lång tid kontinuerligt spammat forumet med misslyckade oljerekar. Exempelvis skriver han 
här att han har köpt 10 000 aktier i Pearl för drygt 10 kr och han rekar den vid flera andra tillfällen. Då kan man ju tycka att det ändå var en ganska hyfsad rek. Kanske, men alla hans andra inköp vid den tiden är katastrofala. LUPE är det "överlägset största innehavet" när aktien står i 80 kr. Sedan kommer ett antal ökningar/(dubblingar) i LUPE, PARE och de andra oljebolagen alltmedan aktierna sjunker som stenar. Den som hade följt Decos/kp maratons rekar under 2008 hade sittat på fattighuset idag (förutom Deco själv naturligtvis som på något mirakulöst sätt hela tiden lyckas sänka sitt GAV och göra fina vinster).

2) Förutom att ljuga om sina rekar så ljuger Deco också om sina innehav och inköp. Den som är intresserad kan t ex gå igenom oljelänkarna ovan + några till så ser man ganska snart att det är något som inte stämmer. Och om vi ska ta ett färskare exempel så passar Opcon bra (där han dessutom gör sitt bästa för att nedvärdera trovärdigheten hos de skribenter som ifrågasätter Opcon som bolag, vilket också verkar vara ett återkommande drag hos den gode Deco). I den 
här strängen den 5/2 så frågar någon om Decos innehav i Opcon och han svarar då att det är ca 15% av portföljen (han skriver då också att han har ökat på 49,10 (undrar vad han har för GAV?). Sedan så ökar Deco innehavet den 11/2 på 44 kr, 12/2 på 43,50, 16/2 på 43,00, 17/2, 24/2, 2/3 och 8/3. 

Sedan den 5/2 då Deco deklarerade att han hade cirka 15% av bolaget, har han alltså ökat innehavet vid minst 7 tillfällen och i vissa fall dessutom enligt egen utsago med "en hel del". Dessutom nästan alltid kryddat med kommentarer som "otroligt att man kan komma in så här billigt bla bla". 

Sedan slår Deco på rejält, 
den 9/3 dubblar han innehavet.

I samma sträng får han frågan om hur stort innehavet är och vilket GAV han har nu. Svaret blir att innehavet är 15% av portföljen och GAV är 42 kr. Så efter att ha haft 15%, ökat vid minst 7 tillfällen och sedan dubblat innehavet så är det alltså fortfarande lika stort som det var den 5/2???? 

Något är väldigt, väldigt ruttet här.

Men han kanske har tradat, tänker vän av ordning? Nej, för det första har aktien sakta men säkert sjunkit, för det andra brukar Deco med jämna mellanrum tala om hur "långsiktig" han är i bolagen, för det tredje brukar han alltid skriva något vid de få tillfällen han tradar. Dessutom så skulle han alltså vid varje upprepade tillfällen i så fall först köpa aktien för att sedan sälja den med förlust någon dag senare för att senare återigen köpa aktien för att sälja den med förlust någon dag senare osv. Låter inte speciellt troligt.

Bilden som växer fram är alltså ganska tydlig: Förutom att Deco är en substanslös spammare så är han också en mytoman (eller lögnare för den som hellre föredrar det). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar