fredag 31 mars 2017

Tinka handelsstoppad


Vete fan varför faktiskt. Uppköp eller finansiering?

Update: Verkar vara nya borresultat.

Update 2: Wow, ytterligare grymma träffar. Dels utökar man det förra hålet A17-056 (som inte var fullständigt) med ännu mer zink, sedan har man ytterligare ett hål A17-057, 60-100 m åt sidan som också träffar otroligt bra. Bästa träffarna någonsin för Tinka. Frågan är bara hur högt aktien går idag, 75 cent?

   

11 kommentarer:

 1. Hoppas att det inte är något negativt om Tinka. För övrigt Vendeta vill inte gå ner under 0,20 verkar det som. Är det ett bra ingångsläge tror du? Callinex är de värda en slant på dagens kurs eller är de helt borträknade, vad anser du? Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, man vet ju aldrig (med Tinka). Svårt med Vendetta, jag TROR en finansiering kommer lägre, men har ändå köpt en del ifall jag har fel. Skulle jag ha rätt köper jag mer.

   Bra fråga om Callinex, jag har köpt lite idag, tycker det är värt en chanspost om man är beredd att hålla i några månader. De kommer med nytt borrprogram till sommaren.

   Radera
 2. Det hör väl inte till vanligheterna att bolag handelsstoppas pga borresultat? Särskilt inte vid negativa sådana, såvida inte nya data går stick i stäv med äldre data? Jag tolkar handelsstoppet som mycket positivt och att de rapporterar en fullträff innan öppning i morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, om det inte var så att de var rädda för att det skulle läcka innan de hann få ut resultaten. Men jag håller med, luktar positivt!

   Radera
  2. Där satt den! Riktigt kul eftersom jag efter rek från otto har ett GAV på 0.21. Jag hade nog trott att aktien skulle dra lite hårdare. Bra agerat av bolaget för att undvika att nyheten läckte ut som är så vanligt i Kanada.

   Nu vill jag inte vara dryg mot Gecko-grabbarna men de gav väl aldrig någon förklaring till varför de dissade Ayawilca? Jag såg ingen i alla fall men tydligen var Zinc One överlägsen. Vi får väl se. Jag antar att Brent C inte har köpt in sig där ännu.

   Radera
 3. Kul, alltid lika härligt när man träffar rätt! Nu var det tyvärr en dålig dag med fallande zinkpriser, men den kommer att gå upp ytterligare, jag köpte lite mer idag. Gecko är värdelösa sopor. De skrev att Tinka hade urblåst aktiestruktur, att halterna var för dåliga och att aktiepriset hade sjunkit för mycket. Eller något i den stilen. Tung analys faktiskt, tror kanske att skägget har varit en aning mer noggrann... Och sannolikheten att Cook skulle köpa Zinc One är lika stor som att han skulle köpa Gold Bullion. =)

  SvaraRadera
 4. Hej ColdTurkey
  "Tre bolag som fungerar @$1200 guld" sker du om för 2 årsen på guldaktier, då tycke du att EDV var ett bättre köp än Semafo. Tycker du fortfarande det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej MW,

   Jag har inte följt dem senaste tiden så jag vet faktiskt inte. Endeavour har väl gått ganska bra sedan dess så jag skulle nog behöva titta på båda bolagen för att kunna komma med ett vettigt svar. Och det har jag inte för avsikt att göra i dagsläget. Sorry.

   Radera
 5. Ingen fara, jag bara tänkte om du fortfarande följer dem.

  SvaraRadera
 6. Hej

  Är Tinka rätt värderad nu på 0,75 med det som vi vet finns i marken. Vad anser du? Kan den till och med nå 1 CAD?

  Tror du det finns möjlighet till samma fina resa i Vendetta som vi nu har gjort i Tinka? 50-200% upp från dagens kurs?

  Har du hittat några fler intressanta inom zink?

  SvaraRadera
 7. Hej t,

  Jaru, det beror helt på hur de träffar framåt. Det har ju blivit en "market darling" helt plötsligt, så den kan gå högt. Jag ligger kvar med en mindre post, tror den kan gå över 1 CAD i alla fall. Sedan får vi se.

  Vendetta absolut. Kräver ju att de definierar upp fyndigheten till kanske 15 Mton men det kommer en resursuppdatering snart och sedan drar de igång ytterligare ett borrprogram. Om de bara kunde få tummen ur med finansieringen så man har den ur världen. Det finns ett scenario att de först kommer ut med ett uppdaterad resursrapport som är jättebra vilket driver upp priset på aktien för att sedan göra en finansiering så jag har köpt på mig en del IFALL det skulle bli så. Men jag vill ändå vänta med att gå blytung innan finansieringen.

  Vendetta, Trevali är mina största innehav just nu följt av Tinka. Har en drös småbolag sedan, Canada Zink och Darnley Bay är de bland dessa som är lite större (men inte i närheten av de första tre). Håller på med en lista, kommer vilken dag som helst...=)

  SvaraRadera