lördag 3 maj 2014

Mästerrekarens timade uranportfölj

 

Det var länge sedan jag skrev något om mästerrekaren så jag tänkte vi skulle ta en titt på hans uranportfölj där han har slagit sig själv för bröstet över sin fantastiska timing.

Timing för mig är:
  1. Du köper vid rätt tillfälle.
  2. Du säljer vid rätt tillfälle.
Med andra ord:
  • Om du t ex köper när det är dyrt och säljer när det är billigt är det dålig timing.
  • Om du t ex köper när det är billigt, ligger kvar när det är dyrt och sedan säljer när det är ännu billigare än när du köpte är det också dålig timing.
  • Om du t ex köper när det är dyrt, omgående hamnar på minus och sedan ligger kvar i evigheter, bara för att kanske komma på plus någon gång om 100 år är inte det heller speciellt bra timing som jag ser det...
Eller hur?

Så hur ser det då ut med Scoris "timade" uranportfölj? Jo, så här:


Som vanligt är det svårt att hitta exakta ingångsdatum eftersom Scoris inte alltid skriver ut dem. Men när det gäller UR-Energy, Denison och Uranerz så skriver han om det på bloggen samtidigt som han plockar in aktierna. När det gäller Lakeland skriver han om det 30 december, men verkar ha köpt tidigare någon gång. 30 december är priset 21 cent, men det har då stigit ganska kraftigt och han skryter över uppgången i ett senare inlägg så låt oss säga att han köpte aktien runt 19-20 december på 12 cent. Innan det är osannolikt eftersom han skriver om uran första gången överhuvudtaget 10 december när han tar in UR-Energy. Han kan ha köpt senare också, men det här är en snäll blogg så låt oss vara lite generösa...=) Sedan dyker Zadar upp som gubben i lådan långt senare, men det billigaste jag hittar under hela december är 27 cent vilket också råkar vara den 20 december, så låt oss ännu en gång vara snälla och använda det som utgångspris. Med dessa antaganden ser uranportföljen ut så här i dagsläget:

Som av en ren händelse ligger den på minus. Inte speciellt bra timing om du frågar mig, men för mästerrekaren kanske lite minus är bra. För om man jämför med PM-portföljen så är naturligtvis uranportföljen mycket "bättre" (eller inte lika kraschad kanske är ett bättre ordval).



Det kanske är det Scoris menar med timing?

Vad säger du Louie?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar