torsdag 30 maj 2013

Spridda skurar

Northland Resources
Såg att ledningen i Northland Resources hade det lite hett om öronen på dagens presskonferens. Med all rätt! Jag har sagt det tidigare, ut med dem! Rulla dem i tjära och fjädrar! All heder också till Leif Petterson på Placera.nu som tar bladet från munnen. Och det här gäller i allra högsta grad fortfarande. Waplan är en stor jävla idiot. Skadestånd, fängelse och näringsförbud är vad som gäller.

Atna Resources
Såg att Atna Resources idag meddelade att man lägger gruvan Pinson på is (inte 100%, men reducerar verksamheten). I dagens klimat är inte detta speciellt förvånande, Atna har ont om pengar och det kostar att dra igång en ny gruva. Man kan anta att marginalerna vid dagens priser inte heller var speciellt bra, i alla fall inte tillräckligt bra. När detta skrivs är aktien ned runt 35%. Och det från en redan kvaddad nivå, för året är den ned 75%. Det här är tråkigt och shit happens men det var som sagt var kanske inte helt oväntat, fler bolag lär följa.

Men det som är värt att notera är följande:
  1. Det här var ju en topprek från kedjebrevsrekarna GeckoResearch vilket jag skrev om här.
  2. Som jag också skrev var det en idiotisk rek redan från början av flera olika anledningar. Jag kan stå ut med att man gör en sådan miss någon gång ibland om man rättar till sina misstag. Gecko har haft den möjligheten ett antal gånger, men inte tagit den. Så sent som i mars i år kommer man med en uppdaterad köprek med en massa bullshitnonsens. När Atna kommer med Q1 (i mitten av maj i år) där det verkligen framgår hur illa det är ställt så skriver Gecko fortfarande att "de inte är alltför oroade" och att "Pinson borde bli kassaflödespositiva inom två månader". Samma Pinson som idag alltså går ner på sparlåga! Två veckor senare! Vilken fantastisk bra koll Gecko verkar ha!
  3. Hur i helvete kan man skriva något så jävla dumt? Och hur kan någon överhuvudtaget lyssna på vad några sådana säger? Saken är också den att det inte är första minan som kommer från Gecko. Och garanterat inte den sista heller.
  4. Att ett gäng amatörer drar igång ett nyhetsbrev med diverse rekar är något som fungerar fantastiskt bra i en bullmarket när allting går upp. Du köper, rekar aktien, den går upp, du kan sälja, andra kan sälja, du tjänar (mest) pengar och andra tjänar också pengar så alla är glada. Men i en bearmarket där nästan allting går ner är det en annan femma. Kedjebrevsanalyserna kanske fungerar i början, men när alla börjar förlora pengar så eroderas förtroendet sakta men säkert.
  5. Så vad sägs om att göra lite mer realistiska analyser och inte bara måla upp en bild av guld och gröna skogar? Och vad sägs om att börja ta lite ansvar och inte bara låtsas som det regnar när det går åt helvete? Och vill ni vara riktigt ordentliga kan ni också implementera en regel som säger att ni inte köper innan ni rekar utan kanske väntar någon eller några dagar? Då skulle det nästan börja se lite mer seriöst ut eller hur? Fast då kanske inte det är lika roligt längre... 
Allana
Såg att Allana har börjat röra lite på sig. 57 cent i skrivande stund. Det är jag naturligtvis inte ensam om att notera, utan det har kommit tre snabba inlägg från mästerrekaren som verkligen inte ligger på latsidan. Här är några utdrag:  "Är det en trendvändning vi ser?" "Allana är i skrivande stund upp 12% och har nu tagit sig ur den fallande trenden." "Det ser ut att vara off to the races igen."

Jag kan bara säga grattis!! Nu är det bara 63% ned från reken på 1,53 CAD för snart två år sedan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar