söndag 11 september 2016

Veckan som gick


Guldet åker värsta berg- och dalbanan för tillfället. Det kommer negativ statistik från USA så sticker det uppåt. Sedan kommer det någon kommentar från någon FED-person om att räntan nog borde höjas ändå och vips så dyker guldet direkt. Det kommer nog att vara fortsatt svängigt framåt, men min uppfattning står fast (jag tror på guld).

Moneta
De stängde sin finansiering i veckan vilket var bra. Eftersom den låg på 30 cent (plus en wurre) och aktiekursen pressades ner under 30 cent fanns det en risk Moneta skulle tvingas omförhandla finansieringen vilket hade gjort att allting hade dragit ut på tiden ytterligare. Nu blev det inte så och vi kan nu vänta oss lite mer nyhetsflöde från Moneta vilket förhoppningsvis gör att bolaget får lite mer medialt utrymme. Aktiekursen harvar fortfarande men vi får se vad som händer framåt nu när finansieringen är klar.

Santacruz
De ligger inte på latsidan direkt utan kom nu med nyheten att man har skaffat rättigheter att utvinna malm från Cinco Estrellas som ligger 40 km från Rosario. Tanken är att man ganska omgående (till fjärde kvartalet) ska kunna skeppa malm till Rosario som inte utnyttjar sin kvarn fullt ut som det är idag. Känslan är att de laddar på ordentligt nu så en uppdaterad presentation med lite tydligare produktionsmål och kostnader gjorde inget. Men överlag positivt som jag ser det.

Otis och Northern Shield
För Otis väntar vi på borresultaten som borde dyka upp i slutet av september. Man började borra 25 juli och man räknade med att det skulle ta mellan 8-10 veckor att färdigställa. Så det är bara att vänta och hålla tummarna. Detsamma gäller för Northern Shield som just nu håller på att borra Huckleberry (tillsammans med South32) och direkt efter det kommer att sätta borren i Sequoi (helt på egen hand). Här kommer det nog att dröja ett tag till innan vi får resultaten.

Fler bolag till portföljen kommer inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar