måndag 19 september 2016

Fed igen


Återigen är det Fed som kastar sin skugga över guldet eftersom det är ännu ett möte denna vecka (tisdag-onsdag) och det spekuleras i om de inte ska höja räntan lite ändå. Stalltipset är ännu en gång att de inte gör det men det är stor osäkerhet i marknaden och guldet åker upp och ner som en jojo. Det troliga är dock ändå att Fed inte höjer räntan och sedan lär det inte hända något innan valet, vilket borde innebära att marknaden lugnar ner sig lite grann.

När det gäller innehaven är det inte mycket nytt att rapportera. Det är lite vakuum just nu känns det som och ett stigande guldpris följt av några bra träffar från något av de borrprogram som rullar skulle vara välkommet för att sätta lite fart på allting igen.

Jag har tagit in ytterligare ett ”drillplay” till portföljen. Det är Royal Road Minerals (RYR-V, C$0,115) som har ett projekt - La Golondrina – i Colombia som de tror mycket på. Det här är för mig ett ”bet the jockey”-projekt, eftersom bolaget drivs av Tim Coughlin som var den som upptäckte Lydian/Amulsar. Jag följde dem under en period och gillade honom. Royal Road har också ett ganska lågt MCAP vilket gör uppsidan stor om de skulle träffa. De börjar borra vilken dag som helst.

Extrem risk och låg volym naturligtvis, så ta det för vad det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar