måndag 5 september 2016

Två drillplays


Dags för ytterligare ett par (det blev två istället för ett) bolag och den här gången skruvar vi upp risken maximalt och tar in ett par så kallade "drill plays" dvs bolag som inte har någon produktion, som inte har någon fyndighet eller resurs att tala om utan bara ett område där man ska prova att borra. Det säger sig själv att detta innebär skyhög risk och att man bara ska "krydda" portföljen med den här typen av bolag. OM det går bra och de träffar med borren så kommer aktien att sticka iväg ordentligt, om de missar så, ja... 

Nedan kommer en (mycket) kort översikt. Gå in på respektive hemsida för att läsa på mer om du är intresserad.

Otis Gold Corp
Otis Gold är noterat på Venture-börsen i Kanada med tickern OOO-V. Aktien står när detta skrivs i 35 cent och har ett MCAP på ~C$45M. Huvudprojektet är Kilgore Gold som ligger i Idaho, USA. Man har redan en resurs på drygt 800 koz (I+I) men med väldigt låga halter. 0,59 gpt/0,46gpt. Nu siktar de på dagbrott och öppen lakning (heap leach) men det är inte det som gör bolaget intressant. Det är istället att man i vintras gjorde några riktigt bra träffar när man borrade i den nordvästra delen av området kallat Crab Claw. Bland annat kan nämnas 94,5m@4,21g/t och 50,3m@4,24g/t vilket är grymt bra. Man håller precis på med ett borrprogram och resultaten från det borde börja dimpa in vilken dag som helst. Kan man fylla på med liknande träffar som ovan, gärna bredvid varandra så man kan bygga volym så kommer den här att sticka ordentligt. Missar man kommer den att rasa ordentligt. Så ta det för vad det är - en extrem högriskaktie som man bara ska ha en liten del av portföljen i.

Northern Shield Resources
Northern Shield är noterat på Venture-börsen i Kanada med tickern NRN-V. Aktien står när detta skrivs i 22,5 cent och har ett MCAP på ~C$44M. Northern Shield är inget guldbolag utan är inriktat på platina-palladium, nickel-koppar. Man har två intressanta projekt, Huckleberry och Sequoi i Quebeck (Kanada). Det som gör Northern Shield så intressant är att man vid de geofysiska undersökningar som har gjorts av områdena har hittat extremt stora magnetiska anomalier. Man har också tagit ett antal markprover som också har visat väldigt fina resultat.

Det är naturligtvis bra men som vanligt är det "sanningsmaskinen" (borrningen) som i slutändan visar om det finns något mer under ytan. Man håller precis på att borra Huckleberry (som är ett joint venture med South32) och när det är klart är det dags för Sequoi.

Northern Shield är förmodligen en av de mesta bevakade juniorerna just nu och det finns flera analytiker och nyhetsbrev som följer aktien. Jag vet att bland annat Eric Coffin och Gwen Preston har rekat den. Det har naturligtvis drivit upp priset så OM de här skulle missa är fallhöjden rejäl. Jag tror också att bolaget gjorde en finansiering på 3 cent tidigare och de aktierna finns på marknaden, men trots det har aktien hållit emot förvånansvärt väl vilket är ett bevis på att aktierna sitter i starka händer som verkligen tror på projektet.

Träffar Northern bra i något av borrprogrammen (det är alltså två separata) så kommer aktien att dra rejält. Träffar man inte så är fallhöjden extra stor i den här aktien eftersom den har stigit så mycket under året. Så återigen, köp en skvätt om du är medveten om att allt kan ryka.

Jag äger småposter i båda aktierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar