måndag 4 augusti 2014

Lite uppdatering i portföljerna

  Minus 23 % på drygt ett halvår. Ett bra sätt att förlora pengar på. Men det räcker ändå inte till mot hans andra portfölj som har hängt med ett tag nu. Så här ser den ut:
  Minus 67 % på den efter 3-4 år så där. Ett riktigt investerarsnille den där Scoris...
 • Sedan har vi superrekarna Geckos nya fynd, GulfSlope, som de ju lanserade som sitt "överlägset största innehav" på 66 cent. Vidare pumpade de den till förbannelse runt 80 cent när de jämförde aktien med Usain Bolt i startblocken, satte upp målkurser på 4 dollar och skrev att möjligheten att komma in under 1 dollar snart skulle vara förbi. En inte helt lyckad pump skulle det visa sig eftersom aktien idag slutade på 30 cent. En nedgång på 55 % eller 63 % beroende på hur man ser det. Ett totalt fiasko är det i alla fall även om inte jag är förvånad, ni vet säkert min åsikt om Gecko vid det här laget. Men jag passade faktiskt på att köpa lite mer idag. Runt 30 cent är samma nivå som John B Connally III (stiligt namn) krängde iväg sina aktier på plus att det inte så långt kvar till nyemissionskursen på 24 cent. Det känns som att den inte borde dippa så mycket mer nu tycker man. Sedan om den går upp är ju en annan femma, men det finns ju lite kommande triggers som borde kunna lyfta aktien i alla fall lite grann. Samtidigt så undrar man ju lite varför emissionskursen var så låg som 24  cent? Det kanske inte är så fantastiskt bra som Gecko försöker få alla att tro? Jag har ingen aning, men det är fortfarande en liten post så går det åt helvete är det ok.
  För Geckos del är det nog lite annorlunda, de borde ligga snudd på all-in snart så de kan säkert hålla sig för skratt. Och om inte deras investerarrykte redan var totalt förstört tidigare, så borde det garanterat vara det nu. Men de kommer säkert med nya ursäkter, det brukar bli så...
 • Etanolbolagen fortsätter att dra iväg, idag krängde jag av det sista av mina Pacific Ethanol. Jag fick mina 50 % till sist i alla fall, även om det nu blev på en mindre post. =)

3 kommentarer:

 1. Ja inga fullträffar precis ):-

  dave vore kul om du kunde uppdatera dina aktier som du har i din depå just nu?

  Och se vilka du har i rangordning 1,2 osv?

  SvaraRadera
 2. Hej igen,

  Den korta varianten ser ut så här:

  15% Focus Ventures (fosfat)
  10% Fission Uranium (uran)
  5% Powerteck (uran)
  5% GulfSlope (olja)

  65% likvid

  Har lite ont om tid nu, men återkommer med lite mer info om innehaven.

  SvaraRadera