måndag 8 april 2013

SCORkungen – the true story, del 2


Kanada och Uranbubblan
Efter jättefiaskot med Switchcore skulle man kunna tro att Scoris skulle ligga lågt, men det dröjde inte länge innan han var mer aktiv än någonsin. Orsakerna till detta stavades Kanada och uran. Det började nämligen bli möjligt att på ett enkelt sätt handla aktier på råvarubörserna i Kanada via Avanza och Nordnet. Och detta i kombination med att uran spåddes en "lysande" framtid, gjorde att lycksökarna denna gång riktade sina blickar mot uran-bolagen i Kanada. Någon hade nämligen kommit på att uran var eller snart skulle bli en bristvara. Priserna på uran steg. Och uranbolagen rusade. Under 2005 och 2006 flerdubblades aktiepriserna på ett antal av uranbolagen och pumparna pumpade som aldrig förr.

Nu var den maniske SCORkungen i sitt esse. Han skrev inlägg på BS som en besatt, under juli och augusti 2007 skrev han inte mindre än totalt 2153 inlägg. Det innebär ett snitt på 35 inlägg per dag. Varje dag. I två månader…

Scoris redovisade vidare med jämna mellanrum sin sin "tillväxtportfölj" som gick som tåget. Han blev intervjuad av redaktionen på di.se där Scoris bl a yttrade: "är övertygad om att 2006 års fördubbling av världsmarknadspriserna kan upprepas också under 2007".

Allting steg och Scoris var kung. För en stund. För under 2007 så började något hända. Efter två års uppgång så började allting att plana ut till och med börja dala. Många började dra öronen åt sig och ta vinst, men naturligtvis inte SCORkungen som ångade på som om inget hade hänt.  Det fanns liksom ingen gräns för hur högt uran (och de andra) bolagen kunde gå och Scoris katastrofrekar nådde nya, oanade höjder. Listan kan göras (mycket, mycket) lång. Nedan är några exempel:
  • Han rekade uranbolaget Energy Fuels med en riktkurs på 8.40 CAD. Idag står den i ~15 cent. En miss på  -98%.
  • Scoris rekade Powertech Uranium med en riktkurs på 9.40 CAD (den reken har Scoris sett till att den har försvunnit från BS). Idag är aktien värderad under 10 cent = en miss på ~99%.
  • här skrev han om PWE: "PWE bottnade igår i både Frankfurt och Kanada. Jag är 99 % säker på att PWE bottnade likt EFR och LBE gjorde för någon/några veckor sedan." Så här skrev han i ett annat inlägg: "Helt övertygad om att vi såg botten i PWE idag. Jag tror det är ett übergrymt köpläge i många aktier nu."
  • Scoris pumpade skojarbolaget Bonaventure Resources (BVT) som en galning. Bland annat skrev han så här: "Ni har här en UNIK möjlighet att komma in i denna innan den börjar hårdpromotas och innan någon av de tunga herrarna rekar detta bolag. När det händer har vi inte kurser under 1 CAD, det kan ni vara säkra på." I en annan sträng skrev han: "Jag ökar på mitt innehav kontinuerligt nu och har nu ca 14 % av portföljen i BVT. En sån här möjlighet att köpa ett "nytt" bolag så här tidigt innan kursen har dragit ordentligt kommer inte ofta." Facit var att hela bolaget var en bluff och att alla inblandade torskade sina pengar.
  • Scoris rekade Liberty Mines. Scoris skrev så här: "Min riktkurs 7.5 CAD i slutet av 2007, 10 CAD senast Q2 2008." Det blev aldrig några 10 CAD, idag pendlar nämligen aktien runt 25 cent = en miss på ~97%.
  • Så här skrev han om uransektorn precis innan den kraschade: "Jag ser uransektorn som den absolut intressantaste sektorn de närmaste åren. Jag ser den bullmarket i uran som just nu är i full gång som en närmast perfekt, lång, bullmarket med ökande efterfrågan och minskande gamla lager". Det var för övrigt en rekommendation till den som var intresserad av marknaden. Han skrev också: "Jag anser sannolikheten (och då väger jag in den erfarenhet jag har av aktier i Kanada plus den fundamenta bolaget besitter) för att botten har varit är hög nu." Vackra ord, tyvärr hände det totalt motsatta.
  • Och som sagt, ovan är bara några exempel, det finns många fler av Scoris bolag som havererade. Plexmar, Ur Energy, Logan Resources med flera.
Ännu en gång hade Scoris trots alla fantasianalyser haft en (tillväxt)portfölj som totalkraschat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar