tisdag 30 april 2013

Rapport från ett dårhus

 
Husgudarna kommer och husgudarna går hos mästerrekaren. För tillfället är det Jim "Currency Wars" Rickards som är den hetaste. Vart och vartannat inlägg handlar om hur fantastisk Rickards är. Till exempel ett där Rickards "förklarar olika prismål på guldet" där "det lägsta målet är ca 7000 USD/oz."

Känns verkligen som ett klockrent inlägg i dessa tider, eller hur? =)

För övrigt önskas en trevlig Valborg.

2 kommentarer:

  1. Ja frågan man ställer sig är; Bevittnar vi en sprucken guldbubbla?

    Har själv sparat i fysisk ädelmetall under flera år. Egentligen började jag redan under tonåren genom att sortera ut silverkronorna som man då fortfarande kunde hitta bland växelmynten. Jag trodde på stigande priser och såg aktierna som ett sätt att köpa fysiskt med hävstång. Typ "istället för att köpa en Krugerrand köper jag PM-aktier för samma summa, hoppas på uppgång och säljer för att köpa två Krugerrrand". Så hittade jag "Mästerrekarens" blogg nån gång förra våren. Noterade ganska snabbt att analyserna inte riktigt stämde med verkligheten. Goda nyheter och fina rapporter (enligt Mästaren) resulterade ofta i fallande kurser. Vad som fick mig att verkligen undra hur det stod till var när ett beslut i nån centralbank (ECB?) som Mästaren länge skrivit skulle vara en trigger för stigande guldpris istället skickade ner guldet $35! Strax efteråt konstaterar karln i en kommentar något i stil med att "vad vi bevittnar nu är hur marknadspriserna på fysiskt respektive "pappersguld" divergerar."(!!!)

    Mästaren verkar dock inte lära sig nåt utan skrev igår om Avinos fina rapport samtidigt som resten av marknaden värderade ner bolaget 6%. I skrivande stund verkar det falla lika mycket till idag.

    Så jag googlade "Scoris" och hittade hit. Hittade sen din andra blogg och kan bara konstatera att jag tycker de båda kompletterar varandra på ett bra sätt. Du skriver bra och exempelvis "Sagan om Aurcana och motståndet! skrattade jag gott åt samtidigt som det såg mindre roligt ut när jag följde kursen på Nordnet.

    Varför OB håller honom om ryggen begriper jag då alls inte. Tvärtom tycker jag OB verkar ha rätt bra koll på läget, samtidigt som jag gärna läser hans politiska analyser då vi har likartad syn på vad politiker runt om i världen håller på att ställa till med. Dock tror jag man ska akta sig för att försöka ta rygg på honom. Har noterat att han ofta skriver saker i efterhand, och har är ju faktiskt tydlig med att han inte skriver något som riskerar att påverka hans eget trejdande negativt.

    Mvh
    Johan

    ps.
    Victoria Gold verkar överraskande ha problem med finansieringen. Kanske förtjänar det ett eget inlägg här på bloggen :) Trots allt har det ju varit lite slagsida åt Scoris-hållet på sistone ;)
    ds

    SvaraRadera
  2. Hej Johan,

    Tack för ditt inlägg, långt, välformulerat och intressant. Tack, men jag har inte lyckats speciellt bra jag heller och funderar på att lätta på mina positioner ganska rejält innan det börjar se för illa ut. Jag gillar inte vad jag ser för närvarande.

    När det gäller Scoris så är han en (värdelös) psykopat. Tyvärr, det är verkligheten. Tycker bara synd om alla (nya) som följer hans råd. Det har alltid slutat åt helvete.

    OB är knepig. Ibland skriver han intressanta saker, men han redovisar aldrig förluster, bara vinster som han däremot gärna skriver om så mycket han kan. Trovärdighet "sådär" så att säga. Att han sedan håller Scoris bakom ryggen är ju fullständigt vansinnigt. Använd skygglappar även där med andra ord.

    Jo, hade nog tänkt att kanske skriva något ord om Victoria...=)

    SvaraRadera