tisdag 27 september 2011

The ”hypad aktie på BS” fall 2011 contest 2011-09-27

Det har nu gått cirka en månad av vår lilla aktietävling och det är dags att göra en liten avstämning. Marknaderna har som bekant varit lite turbulenta och det lär fortsätta så under en tid innan man har fått ordning på kaoset i Grekland (till att börja med). Eftersom allting förstärks på råvarubörserna så har aktierna åkt jojo en hel del under september, men så här ser det i alla fall ut per den 27 september, cirka en månad efter det att vi startade.


Som vi ser så har vi efter en månad en överlägsen vinnare och det är Alder. Den har inte bara gått rejält plus (69%), det är också den enda aktien som har gått plus överhuvudtaget. Resten har gått ner och sistaplatsen innehas för närvarande av Victoria som har gått ner -37%.

Anledningen till att just Alder har gått plus beror säkert till viss del på att den var totalt utbombad tidigare. Men den stora anledningen är nog att Don Dudek den 24 augusti gick in som styrelseordförande och i samband med det också köpte ett gäng aktier i Alder. Dudek är Senior Vice President of Exploration i Avion Gold och en tung snubbe, inget snack om det. Den 22 september så fimpade man dessutom den totalt värdelösa VD:n Rene Bharti och ersatte honom med Joseph Arengi. Jag har ingen koll på Arengi men Bharti var ett riktigt stolpskott så det kan garanterat bara bli bättre.

Jag har verkligen tyckt att Alder har varit en total pissaktie tidigare, det tycker jag inte längre. Tänk vad några ändringar i management kan göra…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar