torsdag 22 september 2011

DaniTheDog - Ännu en pumpare på BS


Det dyker upp så många pellejönsar på BS så man undrar varifrån alla kommer. Man tycker det ska vara ganska uppenbart att ingen ska gå på all gallimatias de hasplar ur sig, men ibland inser man att det dels faktiskt finns folk som tar dem på allvar, dels att personen själv ifråga tycker han (eller hon) är det bästa sedan Dacke dog. Ett typexempel på det är signaturen DaniTheDog. I början när jag såg några av hans inlägg tyckte jag att han var en harmlös pajas som inte kunde ställa till med någon större skada. Men när han började spamma mer och mer så insåg jag att det faktiskt var folk som tog till sig vad han skrev.

Och till alla er kommer här ett litet råd. DaniTheDog är en substanslös pumpare utan någon som helst koll! OK? Get it?

För att illustrera vad jag menar ska jag ge ett litet exempel på hur DaniTheDog jobbar.
  • Den 8 april skriver han på sin (redeye) blogg om ett bolag som heter Integra Gold. Det är ett jävla skitbolag med obefintlig omsättning som handlas på TSX-V (Kanada) men i DaniTheDogs ögon är det här ett helt fantastiskt bolag. Han rabblar upp fördelar med bolaget och trycker framförallt på den kommande resursuppdateringen (NI43-101) som DaniTheDog hoppas ska hamna på runt 1 Moz. Kursen vid den här tiden ligger strax över 70 cent.
  • Tyvärr så går inte DaniTheDogs rek speciellt bra, utan dalar istället lite grann, så DaniTheDog bestämmer sig för att ta i ordenligt. Mellan den 8 april och den 21 maj skriver han totalt 7 inlägg om Integra på sin blogg. I ett av inläggen daterat 14 april skriver han om "en uppsida på ca 1000% från dagens kurs". I ett annat gör han lite fina uträkningar med olika uppsidor där det sämsta utfallet är en kursdubbling. Han rundar av de här inläggen med att den 21 maj komma med det största pumpinlägget av dem alla. Rubriken är: "PLUS 70% OM 3 VECKOR?" följt av "Vad sägs om en uppsida på 70% på en 3 veckors period eller 350% på 6 månader?" Sedan kommer en fullständigt idiotisk fantasianalys med en massa fantasimålkurser och diverse triggers där den första är den kommande resursuppdateringen om tre veckor. Notera 3 veckor. I det här inlägget är han extremt haussande. Vilket säkert kan ha att göra med att aktien fortfarande står och harvar på 60 cent.
  • Under den här tidsperioden skriver han också cirka 20 pumpinlägg på BS, (t ex det här med rubriken INTEGRA GOLD - UPP 100-200%), ett antal inlägg på placera.nu och säkert ytterligare ett gäng på andra ställen som jag inte har en aning om.
  • Sedan den 1 juni (alltså typ 10 dagar efter det att han har pumpat Integra Gold till förbannelse och gett riktkursen 1 dollar (den där 70% ökningen ni vet), samt en potentiell uppsida på ca 350 % på 6 månader) så skriver han ett inlägg om en ny aktie på bloggen. Inlägget har den blygsamma rubriken "Ny tenbagger in i portföljen". Sin vana trogen så pratar han sig varm för den nya aktien, hur fantastisk den är osv. Det vanliga pumparsnacket. MEN, i slutet av inlägget lyckas han också flika in att han har sålt av en del av Integra Gold! Aktien som han har pumpat till förbannelse under snart två månaders tid och så sent som för bara 10 dagar sedan, är tydligen inte så intressant längre TROTS "triggern", dvs. den kommande resursuppdateringen som nu bara ligger ett tiotal dagar bort. Varför har han då gjort det, kan man undra? Ja, ska vi gissa på att doggens eviga spammpande till sist har gett lite resultat, eftersom Integra Gold har gått upp lite grann till runt 75 cent så att doggen kan sälja av med lite vinst.
Så mycket var alltså de snygga fantasikalkylerna värda.

När sedan väl resursuppdateringen kommer så visar den sig föga överraskande inte hamna ens i närheten av 1 Moz, utan istället på cirka hälften. Aktien rasar naturligtvis men det gör ju inte DaniTheDog så mycket eftersom han har sålt av det mesta. När detta skrivs står aktien i 23 cent, dvs. en nedgång på runt 70% sedan doggen började reka aktien. Ska vi gissa att det är några småsparare som inte har hängt med riktigt i svängarna, men som har haft en viss förhoppning på att något av det doggen har skrivit skulle vara sant, som är ganska besvikna idag?

Det här är ett skolexempel på Pump&Dump. Om du inte har koll på det så kolla gärna den här artikeln för att se hur det kan gå till.

Undvik DaniTheDog, killen har noll koll (och jag menar verkligen noll koll), är ett satans spamtroll och pumpar till förbannelse bara för att lura av DIG DINA pengar. Det finns garanterat bättre och roligare sätt att spendera dem på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar