lördag 18 september 2010

Pumparens handbok

 Uppdatering/omskrivning av Haussarens checklista

Steg 1: Finn en liten aktie på någon obskyr lista, t ex TSX.v. Fördelar:
 • Det finns många små bolag med liten omsättning vilket innebär att det inte krävs så många/mycket för att ”köra/pumpa” en aktie, dvs driva upp omsättning och aktiepris.
 • Aktierna är oftast billiga (under 1 CAD, "frimärkesaktier") vilket alltid är bra när man vill köra dem!
 • Det kryllar av förhoppningsbolag inom råvaror (olja, guld, silver, koppar etc). Rena önskedrömmen för en riktig pumpare!
 • Det underlättar om företaget har en ”marknadsorienterad” ledning, som gärna får ha skyhöga visioner och drälla pressmeddelanden omkring sig som berättar om den oerhörda potentialen för företaget!
Steg 2: Köp på dig rejält med aktier i små poster. Någon gång i slutet av detta steg är det dags att lägga ut en liten kortfattad reflektion på BörsSnack av typen ”handeln i XX har tilltagit på sistone, något på gång?” eller ”har någon sett det här bolaget, det rekas bl a av ”xxx” och verkar ha missats helt av marknaden”. Om någon svarar kan man eventuellt säga att man är i färd med att kolla upp bolaget, men det är oftast inte nödvändigt. Funkar detta så dyker det upp några spridda köpordrar till kurser något under senast betalt.

Steg 3: Dags att ta till stora informationskampanjen för att få köparna att strömma till och bjuda över varandra så att en självförstärkande raketeffekt uppstår. Till det behövs flera signaturer på BS, Avanza Forum och WCW och kanske något mer ställe, ju fler desto bättre. Här är en lista på vilka typer av meddelanden man kan lägga ut:
 • Inklippta analyser från s k ”proffs” (”Se senaste analysen från Baldmarketrun, Nisses Morsa, Cyklarn, Börsprofeten…”). Ju fler desto bättre!
 • Klistra gärna in lite snygga bilder med grafer och linjer, kryddat med kommentarer som: ”RSI pekar tydligt på att aktien är översåld” eller ”kolla hur den studsar vid MA50, det gör den alltid när det är dags för utbrott” eller ”herregud, såg ni hur MACD bröt igenom där, nu blir det åka av”. Sådant imponerar alltid på någon stackare.
 • Omotiverade frågor som skapar uppmärksamhet (”Vilken dag var det som GuldBullen skulle släppa sina borresultat egentligen? Någon som vet?” ).
 • Hänvisningar till skrivningar i gamla rapporter (”På bolagsstämman sade VD att man skulle komma med de nya labbsvaren den här veckan”)
 • Mailsvar från VD (”Jag mailade till VDn, han kan naturligtvis inte säga något rakt ut men man hör tydligt att det kommer att hända grejer inom kort”)
 • Uppseendeväckande målkurser (”jag är helt övertygad om att den här aktien står i 10 x pengarna inom 6 månader, jag har aldrig sett något med den här potentialen!”)
 • Marknaden har alltid fel (”Aktien har sjunkit obegripligt lågt, med 5 miljoner uns guld i backen är det här det billigaste case jag har sett!!!!” eller (”Helt obegripligt att aktien kan handlas på dessa låga nivåer. Kan inte de där säljarna begripa att de säljer till P/E 2?”).
 • Orderdjupet (”Har ni sett orderdjupet, inga säljare förrän på 60 cent, nu gäller det att hänga med för att inte missa racet!”)
 • Leka att du har ”inside information” (”Jag kan egentligen inte säga något, men så mycket kan jag säga att kommande rapport kommer att bli något i hästväg”)
 • Gärna egna analyser (fundamentala och tekniska), men det är absolut inget krav, så länge du kan klippa och klistra så klarar du dig alldeles utmärkt.
 • Viktigt att du gör många inlägg (5-10 per vecka per signatur är en bra tumregel).
 • Bevaka dina positioner! Skulle det mot förmodan komma någon kritisk kommentar, gör ditt bästa för att dissa personen ifråga med ifrågasättande inlägg eller nedsättande kommentarer. Du får garanterat stöd från några fler som har investerat sina surt förvärvade slantar i aktien och naturligtvis inte vill förlora pengar i onödan!
Steg 4: Sälj hela innehavet, om du vill kan du lägga ut ett meddelande om det under din mest seriösa signatur, men det är absolut inte nödvändigt. Du kan i det tysta dumpa aktierna med en fin vinst och sedan gå vidare till nästa aktie och börja om på steg 1. (På en direkt fråga kan du alltid svara att ”jag har tagit hem lite vinster men tror fortfarande på aktien ” eller ”jag var tvungen att få loss lite pengar till ett husköp” eller ”aktien har gått upp så mycket nu att jag tog hem en del vinst” vilket ingen kommer att reagera över. Att sedan aktien rasar till botten inom en snar framtid kan ju inte du rå för, den gick ju upp så länge du rekade den…)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar