fredag 24 februari 2017

Ett par intressanta artiklar om zink


Här är ett par intressanta artiklar om zink.

Den ena är från Glencore som kom med preliminära resultat för 2016 igår (23 februari). Glencore är en av giganterna i branschen och också de som lade 500 000 ton zinkproduktion i malpåse 2015. Det är viktigt att följa dem för att de dels har insikt i marknaden som få andra, dels för att man vill veta när de har tänkt att sätta sprätt på sina vilande zinkgruvor. Sammanfattat kan sägas att de tror på fortsatt prisrally för egentligen alla basmetaller framåt och framförallt zink. De har heller inga planer på att i dra igång sina vilande gruvor i närtid. Med andra ord exakt det man vill höra. Sammanfattning här. Hela presentationen här

Den andra artikeln är från Andy Home på Reuters som följer basmetallerna noggrant. Han skriver också att alla tecken tyder på att det är och kommer att förbli ett zinkunderskott framåt. Men han skriver också att det som saknas är att de officiella lagren börjar sjunka ordentligt och i snabbare takt. Och jag tycker precis samma sak, lagren sjunker, men det går inte jättefort och det kommer fortfarande in leveranser ibland från "ingenstans" som ökar på lagren.

Det är naturligtvis dolda lager som fortfarande spökar, men förr eller senare tar de slut och den dagen borde det börja sjunka ordentligt i de synliga lagren. Det borde också kunna innebära att det blir ett ordentligt race i zinkpriset (och aktierna). Och då jävlar! 

Long and strong. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar