fredag 13 januari 2017

Säljer uran, köper guld


Säljer uran. Fundamentalt ser det inte så bra ut och jag tror det är ett vanligt nyårsrally. Kan säkert fortsätta, men jag väljer att gå ur här. Fin vinst, men små innehav. Alltid något.

Sedan har jag köpt lite guldbolag också. Ligger kvar i zink naturligtvis men är helt plötsligt mer osäker på vad som händer i guldet så har plockat in lite blandade bolag.

Återkommer.

6 kommentarer:

 1. Vad är det som du inte tycker ser så bra ut fundamentalt?

  SvaraRadera
 2. Hej MW,

  Priset är extremt pressat, det finns väldigt stora lager och det finns ingen stor efterfrågan i närtid (närmaste året). I alla fall inte vad jag kan se. Osvuret är bäst, men jag tror fortfarande det är för tidigt för uranet. Sedan finns det alltid undantagsbolag som Nexgen, men för sektorn som sådan tror jag det dröjer.

  Fundamentalt är zink mest intressant och sedan vet man aldrig vad som händer med guld & silver om Trumpen fortsätter att säga och göra konstiga saker...

  SvaraRadera
 3. Hej
  Vad händer med Callinex idag? Har du aktien? är detta ett läge att gå in eller tror fallet kommer fortsätta? Är då Tinka och Vendetta bättre investeringar i zink?

  SvaraRadera
 4. Hej g,

  De missade med borren. Nu tror jag det var ett hål ganska långt ifrån det tidigare som de träffade med men det verkar ändå som det begränsar storleken på en ev. fyndighet. Jag har sålt. Tinka mest intressant som jag ser det. Ser gärna att Vendetta går ner lite mer innan jag köper.

  SvaraRadera
 5. Bra drag i Tinka idag, har det kommit några nyheter?

  SvaraRadera
 6. Hej d,

  Inget jag har sett men fan på tiden!

  SvaraRadera