söndag 22 januari 2017

Callinex och Tinka


Callinex rapporterade några borrhål förra veckan. Alla hålen låg i närheten av 284-3-93-DPN som ju var det hål där man träffade riktigt bra förra hösten i Pine Bay och det fanns naturligtvis förväntningar på att i alla fall något av de nya hålen skulle innehålla något liknande. Nu blev det inte så, inget av hålen träffade något av större värde och aktien sjönk som en gråsten när resultaten presenterades. Tråkigt, men så är det med drillplays, jag har sålt och gått vidare.

Sedan i fredags hände något som var mycket trevligare och det var att Tinka drog iväg 20%  under ganska stor omsättning. 20% kanske inte är så mycket med Kanada-mått mätt, men dels har aktien trampat vatten i evigheter och dels så är det mitt överlägset största innehav så det kändes naturligtvis bra.

Varför den drog vet jag inte, de håller på att borra så det kan ju vara någon läcka därifrån, men det kan också vara något nyhetsbrev som har rekat aktien, att ledningen har gjort en presentationsrunda för investerare, spekulationer om uppköp eller något annat.

För min del spelar det inte så stor roll, det var verkligen på tiden, jag hoppas det håller i sig och aktien är fortfarande helt felvärderad som jag ser det. Ligger fortfarande kvar med min (nu ännu tyngre) post och kommer så att göra en bra stund till (om det inte kommer fram något negativt från bolaget eller marknaden naturligtvis).

Ska försöka få tummen ur och få fram min analys om bolaget också.

5 kommentarer:

 1. Hej

  Hur högt tror du att Tinka kan stiga innan den är fullt värderad i förhållande till liknande aktier.

  och har du gått in i Moneta och Santacrus igen? vilken av dem tror du har störst chans att lyckas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej l,

   Tinka: Det beror på lite hur marknaden för zink utvecklas och hur de träffar med sitt kommande borrprogram. Men en dubbel från dagens pris är inte omöjligt, med bra träffar och ännu mer drag i zinkpriset kan den gå ännu högre. Det jag gillar är också att de redan har en bra fyndighet så fallhöjden är begränsad.

   Bra fråga, jag gick in i Moneta idag igen, snart dags för resultatet från deras borrprogram + att jag vill ha ytterligare exponering mot guldet. Inget i Santacruz i dagsläget.

   Radera
 2. Hej

  Ligger du kvar i Moneta efter dagen kursnedgång? Hur mycket tror du att kursen kan gå upp om de träffar rätt med borren och hur mycket stryk får de om de missar?

  Hur allvarligt är det att guldet bröt igenom 1200, är det början på en längre och större nedgång eller bara en tillfällig dipp, vad tror du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen,

   Jag var kanske lite kortfattad i förra svaret men det är som bekant svårt att sia om framtiden. De flesta jag följer tror att guldet ska gå upp i år, men att det kan bli svajigt och jag känner likadant. Moneta är som jag ser det ett av de mer "stabila" bolagen eftersom de redan har en fyndighet. Men går guldet ned följer branschen med så enkelt är det OM de inte råkar träffa monster med borren. De har ett stort borrprogram så att de kommer att göra några bra träffar är troligt. Så om bara guldet samarbetar någorlunda och de inte missar helt med borrprogrammet så borde aktien gå upp en bit. Men igen, jag känner mig mer bekväm med zink just nu, har lite guld som en "hedge".

   Radera
 3. Jag ligger kvar men det är ingen stor post. Har mest zink där största delen är Tinka. Allting hänger ju på guldpriset, det kommer säkert att vara svajigt framåt men jag vill gärna ha lite guld eftersom The Donald känns en aning opålitlig. Jag tycker det är begränsad nedsida i Moneta eftersom de redan har en fyndighet. Kan de sockra den med träffar som har höga halter kommer den att gå upp. Hur mycket beror på guldpriset.

  SvaraRadera