söndag 1 januari 2017

Året 2016

 
Dags att sammanfatta 2016 som var året då vi såg en bearmarket som rullat sedan 2011 bottna, i alla fall såg det ut så under första halvan av året. Andra halvan var ju betydligt sämre, men den som satt investerad i nästan vilket guld- silverbolag som helst under året borde ha haft en rejäl uppgång i portföljen.

Själv missade jag uppgången i PM helt och lyckades istället att träffa nedgången i PM-aktierna så min resa där var helt misslyckad vilket jag har skrivit om tidigare.

Det som räddade mitt år var istället zinket och framför Trevali Mining där jag hade turen att göra en dubbling under början av året. Misstaget jag gjorde sedan var att skifta ut all zink och byta till guld, men så blir det ibland.

Summa summarum så gick jag i alla fall plus ~35% under året vilket är helt ok.

 

Men det jag tycker är ännu bättre är om man tittar hur det ser ut över 3 år:

 

Det är inte så svårt att med lite tur ha ett bra år, tre år är inte lika enkelt och ju fler år desto bättre naturligtvis. Målsättningen är att ha en rejäl överavkastning relativt index över lång tid, annars blir det ju ganska meningslöst. Och so far so good.

Jag återkommer med vad jag tror inför 2017, men det är inga överraskningar, jag tror på zink och jag tror allra mest på Tinka Resources. Men som sagt, jag återkommer där i senare inlägg.

Tills dess, god fortsättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar