onsdag 13 juli 2016

Trevali >70 cent


Och jag fick min dubbling till sist alla fall. Det var ju bra att den gick hem eftersom jag stack ut hakan ovanligt/onödigt(?) mycket den här gången. Jag har sålt av ytterligare idag vilket har att göra med flera saker.
 • Efter en dubbling är det alltid skönt att ta vinst och låta resterande del "rida" så att säga. En bra strategi rent mentalt. Man ligger fortfarande kvar med en del aktier om man tror på ytterligare uppgång och sedan frigör man pengar för att investera i annat vilket är exakt det jag har gjort. Vid 35 cent var Trevali helt felvärderad. Vid 70 cent finns det utan tvekan mer uppsida, men att göra ytterligare en dubbling blir svårare (men om zinkpriset sticker rejält så finns utan tvekan chansen). Därför tror jag det finns mer potential i andra aktier inför hösten.
 • Jag är heller inte helt övertygad om hur det står till med balansräkningen, historiken hos Trevali är inte snäll för aktieägarna så det skulle inte förvåna om det dimper ner ytterligare en finansiering någonstans under sensommaren/hösten. Jag kanske inte tror det, men jag utesluter det inte heller.
 • Zinket har också dragit ganska ordentligt under en period och handlas nu runt 1 dollar per pund trots att lagren har gått upp lite sista tiden. Det kan innebära att det blir en rekyl närmaste tiden. Jag säger inte att det blir det, bara att det kan bli det. Långsiktigt (säg >6 månader) tror jag förfarande på zink.
 • Sedan är det ju också så att guld- och silveraktierna har stuckit iväg rejält under våren och känslan hos många (inklusive mig) är att vi är inne i början av en ny bullmarket. Så därför vill jag ha en del PM i portföljen inför hösten.
Summa summarum så har jag nu alltså sålt av det mesta av Trevali och ligger endast kvar med en mindre post. Jag har också Canada Zinc (som har gått bra sista tiden) och Tinka Resources som jag tror kanske har mest potential. Sedan har jag en drös guldaktier.

Jag återkommer med mer info om dessa, om andra zinkbolag samt om mina guldinnehav lite senare.

Ha en fortsatt bra sommar.

4 kommentarer:

 1. Jadu, det är bara att lyfta på hatten och gratulera! Och såklart tacka för att du delar med dig av dina tankar. Tror inte jag är ensam om att ha tjänat en hacka på Trevali sen du rekade den i våras. Nu ligger jag bara kvar med 1000 aktier.

  Vad tror du annars om den närmsta framtiden? Säsongmässigt kanske PM? Eller är det läge för olja som nu befinner sig i rekyl. Lättade idag lite i Endeavour Mining som blivit väldigt tung i portföljen efter en fin uppgång och minskat innehav i Trevali.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan,

   Tack, ja det känns bra att det gick i stora drag som jag hade hoppats. Inför hösten tror jag först och främst på PM. Det är mycket som tyder på att vi är i början av en ny bullmarket och om det stämmer så har vi bara sett början. Jag har laddat på ganska friskt under sommaren. Oljan är jag mer tveksam till i närtid.

   Radera
 2. Hej

  Vilka aktier har du laddat upp med inför hösten och varför har du valt just dom? PM-aktier som redan har rusat flera hundra % du tror inte att det finns en risk för att det inte blir något PM-rally i höst? Har du helt gått ur zink nu?

  SvaraRadera
 3. Hej Maricar,

  Jag kommer att blogga lite mer under hösten så jag skriver om vilka aktier jag har och varför i ett separat inlägg inom någon vecka eller så.

  Jo, det är klart att det inte behöver bli något PM-rally, men dels så finns det mycket som talar för guld just nu, dels så bubblar det verkligen i marknaden för PM-aktier. ALLA (som jag har sett i alla fall) i branschen tror på en bra höst.

  Om det sker tror jag hela sektorn kommer att dra så att man i princip kan ta vilken PM-aktie som helst. Men det är klart att jag har mina favoriter, men som sagt, jag återkommer där.

  När det gäller zink så är situationen lite knepig just nu. Det finns ett antal småjuniorer som är intressanta OM zinkpriset sticker iväg ytterligare. Och det är just där jag är osäker på vad som kommer att hända i närtid eftersom vi nu ligger runt 1 dollar och det då kan bli så att Kina och diverse producenter börjar skruva upp existerande produktion. Och lagren har gått upp lite under sommaren.

  Tolka mig rätt, jag tror fortfarande på zink, men att det kanske kan dröja lite, jag tror mest på PM under hösten.


  SvaraRadera