tisdag 2 februari 2016

Zink (och bly) rullar på


Priset på både zink och bly stiger nu dag för dag och när detta skrivs står zink i ~76 cent. För bara några veckor sedan var det nere och harvade runt 65 cent så det innebär en uppgång på runt 15%. 76 cent är naturligtvis inget man skriver hem till mamma om men det är fan så mycket bättre än 65 cent plus att trenden är stigande för närvarande och "känslan" i marknaden är bättre. För just Trevalis del tillkommer det också positiva valutaeffekter vilket naturligtvis är bra.

Aktiekursen däremot harvar fortfarande runt 35 cent vilket förvånar mig. Jag har inget bra svar på varför, det kan naturligtvis vara så att bolaget kommer att presentera dåliga nyheter framåt. Kanada läcker bekant som ett såll, så det skulle kunna vara en förklaring. Samtidigt har kursen inte sjunkit så det är långt ifrån säkert, plus att det då också är svårt att bedöma exakt hur dåliga nyheterna i så fall kommer att vara. Marknaden just nu tenderar att överreagera nedåt och en liten försening i uppstarten av Caribou är inte hela världen, men spannet här är ganska stort.

Det kan naturligtvis också vara så att det är en stor osäkerhet i marknaden (vilket det är) om uppgången bland basmetallerna den här gången kommer att hålla i sig. Det kan även vara så att marknaden vill se att arbetet med Caribou fortgår som planerat.

Men om zink och bly fortsätter att gå upp (eller i alla fall inte går ner) och det inte är riktigt dåliga nyheter på väg från Trevali så borde det hända något med aktiekursen inom de närmaste veckorna kan jag tycka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar