onsdag 2 september 2015

Mer Gold Ganyon (och Gecko)


Noterade att (clownerna på) Gecko inte var sena med att skicka ut ett meddelande till alla sina prenumeranter där man dels upprepade det som alla redan visste (att First Mining (FF) köper Gold Canyon (GCU)), dels naturligtvis inte var sena med att tala om för alla hur stor uppgången blev sedan Gecko rekade köp, över 100 %!
  • Det man av någon anledning inte nämnde var att aktien aldrig handlades ens i närheten av 35 cent (som det ju stod att den var värd i pressmeddelandet), utan istället började handlas på 23 cent och ganska omgående dök ner till runt 20 för att sluta dagen på 18 cent (eller något i den stilen, jag kommer inte ihåg exakt och orkar inte kolla). Så för den som ville sälja igår blev uppgången (om man nu köpte på 17 cent) snarare runt 10-20 % (om man gick ur på 19-20 cent). Det är naturligtvis OK men inte direkt 100 % om man säger.
  • Det andra som är intressant är att Gecko själva verkar ha sålt hela sitt innehav igår. Exakt vad de sålde på har de naturligtvis inte skrivit, förmodligen eftersom det inte ser lika bra ut då längre, men de kommer säkert med någon efterhandskonstruktion för att snygga upp det hela lite. Om jag minns rätt köpte Gecko (enligt egen utsago) ganska tungt mellan 17-21 cent vilket borde innebära ett GAV på ganske 18-19 cent. Det är svårt att se att de blev speciellt feta på den affären hur man än vänder och vrider på det.
  • Det tredje som är intressant är att aktien ju var uppe och vände över 30 cent i våras men då sålde inte Gecko en endaste aktie och man rekommenderade vad jag vet ingen av sina prenumeranter att göra det heller. Istället säljer man nu på runt 20 cent.
  • Det fjärde som är intressant är att First Mining i pressmeddelandet skriver att alla GCU-ägare kommer att få en FF-aktie för varje GCU-aktie plus ytterligare en del i ett nytt bolag som kommer att knoppas av. Med tanke på att FF som i och för sig droppade ända ner till 25 cent en kort period igår, innan handlades till runt 35 cent och idag har pendlat tillbaka över 30 cent, känns det som att man borde kunna få ute aningens mer än 20 cent bara man väntar lite.
Men det kanske bara är jag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar