torsdag 25 juni 2015

Gold Canyon laggar


Noterade att Gold Canyon (GC) har haft det trögt på sistone. Nu är det ju inte speciellt många guldbolag överhuvudtaget som rosar marknaden för närvarande men eftersom Gold Canyon varit så hårt pumpade och inte för alltför länge sedan stod över 30 cent så är det ju ändå intressant att notera att den när detta skrivs pendlar runt 14 cent (eller 20-25% ner från vad Gecko borde ha i GAV).

Det kan ju kanske ha att göra med den finansiering som GC gjorde i vintras där man sålde ~11,8 miljoner enheter bestående av en aktie på 11 cent och en wurre på 17 cent. Eftersom aktierna släpptes fria den 6 juni så är det ju inte orimligt att anta att en och annan (läs: väldigt många) som var med i finansieringen har valt att sälja sina aktier för att säkra hem sin investering och ha wurren på 17 cent kvar som en lottsedel. Som av en ren händelse har man ju då i alla fall ett lägre GAV än vad Gecko har.

Om vi antar att alla som var med i finansieringen säljer sina aktier så innebär det att vi snackar runt 40-50 handelsdagar för att plöja igenom allting räknat på en omsättning på 250-300 tusen aktier per dag. Eller en bit in i augusti om du så vill.

Detta är ju något som man kan tycka Gecko borde ha nämnt något om men det har de (vad jag vet) naturligtvis inte.

Jag kan bara ännu en gång hålla med apan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar