torsdag 14 maj 2015

Helomvändning


Jag har sålt av det mesta inom zink. Trevali har jag gått ur helt och de andra innehaven har jag minskat eller också gått ur när det har varit möjligt. Det jag har kvar är mindre innehav i några småbolag, men just nu sitter jag till största delen på pengar.

För den som har läst vad jag har skrivit under våren kan det verka ganska konstigt och det håller jag med om. Men som jag har skrivit tidigare vid ett flertal tillfällen så är jag väldigt lätt på avtryckaren åt båda hållen så fort det är något jag gillar/inte gillar. Och statistiken från Kina förra veckan gillade jag inte alls. En gång är ingen gång och om det bara var att hack i kurvan kommer jag att gå in igen. Men om det inte var ett hack i kurvan utan verkligen är så att de totala lagren av zink börjar stiga helt plötsligt så faller ju hela teorin om zinkunderskott pladask. Och då faller också resten av bygget så att säga och då har jag inte lust att sitta med ett antal bolag som i bästa fall är halvljumna och i sämsta fall iskalla.

Jag vet att det ibland pendlar onormalt mycket i lagren och det här kanske var ett sådant tillfälle. Om det är så är det ju inte svårare än att gå in i bolagen igen. Men just för tillfället så ligger jag hellre utanför tills jag ser åt vilket håll det är på väg.

Trevlig helg.

2 kommentarer:

 1. Det känns alltid bra när andra kommer fram till samma sak som en själv :) Även jag sålde under gårdagskvällen nästan hela mitt innehav i Trevali. Jag hoppade också ur mina andra zinkinstrument (direktexponering mot råvara) tidigare i veckan.

  Tack för en bra blogg förresten.

  /Takira

  SvaraRadera
 2. Hej Takira,

  Lite småknepigt läge faktiskt. Men better safe than sorry! Och tack. =)

  SvaraRadera