torsdag 19 mars 2015

Stockpicker rekar Kilimanjaro Gold


Grafen ovan visar utvecklingen för Kilimanjaro Gold, ett svenskt bolag som ska utvinna guld i Tanzania. Det är inget som jag skulle ta i med tång ens och som synes så har det inte gått speciellt bra. Det senaste året har aktien dykt 94,64% vilket det kan sägas vara Scoris-klass på. 

Ganska omgående fick jag rejäla Mineral Invest-vibbar (läs mer här eller här eller på en miljon andra ställen på nätet). Det hindrar naturligtvis inte att det finns dem som tror på bolaget. Det är inget konstigt i det, dårar verkar ju vara överrepresenterade inom gruvbranschen.

Men jag råkade snubbla över en "analys" som företaget Stockpicker gjorde 12 november förra året och som "råkade" komma samtidigt som Kilimanjaro gjorde sin nyemission där man kunde teckna en ny aktie till det facila priset av två (2) kronor per aktie.

Stockpickers "analys" är i stora drag ett enda stort pumpjobb: man råds teckna aktien, Kilimanjaro kommer nog snart att dra igång ett borrprogram där sannolikheten att hitta guld är stor och det kommer att vara kursdrivande, guldpriset vänder nog snart upp, bolaget står på tröskeln till den intressantaste perioden i företagets historia – prospekteringsfasen bla bla bla. 

Och idag tre månader senare står aktien som sagt var i 60 öre. En nedgång på 70%.

Jag ska inte påstå att aktien inte kan gå upp. Bolaget har precis fått in åtta millar i en nyemission så de borde klara sig något år till eller så. Och med en så totalt utbombad aktie så kan det säkert komma fejkrallyn. Men att som "analyshus" komma med sådan jävla skitanalys borde fan vara kriminellt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar