onsdag 31 december 2014

Gott Nytt År!

 

Dags för lite reflektioner över året som gick.

Det var ännu ett år i dödsskuggans dal för råvarubörserna och TSX-V dippade till ATL-nivåer, 2008 inräknat. Det är nu snart fyra år sedan raset började, tidigt 2011 och det är mycket pengar som har förlorats och dynastier som har fått bita i gräset under den här tiden. Som jag har sagt tidigare är råvaror inget för dem med veka hjärtan.

Det mesta inom gruvsvängen fortsatte sin kräftgång under året oavsett om det var basmetaller, ädelmetaller, platina eller något annat. Det enda som gick bra, i alla fall i början av året, var energiaktier som olja, gas och naturligtvis etanol.

Årets med råge sämsta var Gecko Research och deras vidriga pump av GulfSlope Energy. Att gå ut och pumpa en sådan extrem högriskaktie på det sättet borde vara kriminellt. Aktien har rasat runt 85% sedan Gecko lanserade den med buller och bång. I reda pengar innebär det att om du köpte för 100 papp så har du 15 kvar. Gecko själva gick ju in tungt så nedan är en liten uppställning över hur mycket de kan ha kvar:


Snacka om kapitalförstöring. Och jag vet inte hur många gångar jag har sagt detta: Det är otroligt svårt att ta igen när en aktie rasar för mycket så här MÅSTE man vara MYCKET försiktig!!!! Något som Gecko verkar ha missat. De borde göra Scoris sällskap och lägga ner. Den typen av personer ska inte reka aktier till andra.

Årets bästa 1: Etanol i allmänhet och Pacific Ethanol i synnerhet. De(n) gjorde verkligen mitt år och stod för större delen av uppgången i portföljen.

Årets bästa 2: Att Scoris/SCORkungen/mästerrekaren slutade blogga. Scoris var helt värdelös på att reka aktier, hade inte tillräcklig kompetens, var alldeles för slarvig och en vidrig pumpare. Trots detta spottade han ur sig inlägg om än den ena, än den andra aktien där 99% var skräp. Han gjorde både sig själv och andra en gentjänst genom att sluta blogga.

Så hur gick det för undertecknad under 2014?

Jo, tack för att du frågar...=)


Gott Nytt År till eder alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar