måndag 17 februari 2014

The Tide Is Turning?


Det var ju inte länge sedan jag skrev att vi var inne i ytterligare ett nyårsrally. Vilket naturligtvis är bra (och sant), men frågan som jag och många med mig börjar ställa sig nu är om det är något mer än bara en rekyl? Kan det vara så att det håller på att vända?

Många förståsigpåare hävdar det och även de som inte hävdar det tycker ändå att det är ett bra läge att köpa nu eftersom bolagen historiskt sett är billiga (förutsatt att man köper rätt bolag naturligtvis). Sedan är det ju också så att vi nu har haft en nedgång på 3 år (på TSX-V) och någon gång måste det ju vända.

Det kan mycket väl fortfarande vara en rekyl/nyårsrally. PDAC (världens största gruvmässa som går av stapeln i mars) brukar vara ett bra riktmärke. Men det kan också vara så att det är vändningen vi ser. Och eftersom hela tanken med att investera i råvarubolagen är att rida så mycket som möjligt på uppgångarna och att undvika för stora smällar i nedgångarna, så kan det vara en god idé att hålla lite extra koll på marknaden den närmaste tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar