onsdag 5 september 2012

Nisse på besök


Barkerville Gold Mines är en guldjunior i Kanada som togs upp som en rek av Jordanfonden någon gång (jag följer inte Jordanfonden, så jag vet inte när). Det jag vet är dock att pumparen DaniTheDog gjort sitt bästa för att haussa aktien i olika omgångar, något jag har skrivit om flera gånger här på sajten. För dig som inte vet vad Jordanfonden är så är det en sorts aktiesparklubb som har specialiserat sig på råvaror. Man betalar för ett medlemskap och får då tillgång till information och analyser om olika bolag, de erbjuder också träffar med och gör regelbundet besök hos de olika bolagen de rekommenderar. Grundare är Nisse Sandberg som går omkring som en skäggig profet på träffarna och strör ”visdomsord” kring sig.

Låter jag spydig? Det är jag till viss del. Jag har som sagt ingen koll på Jordanfonden och deras track record, förhoppningsvis har det gått jättebra. Det som stör mig är den kommentar som Nisse lämnade för någon vecka sedan angående just Barkerville Gold Mines.

För dig som inte alls känner till Barkerville så kom företaget med en fantastisk resursuppdatering (NI 43-101 rapport) i början av sommaren som gjorde att aktien stack som en skållad råtta. Men när sedan alla fick tillgång till rapporten (företaget har 45 dagar på att sig att göra den tillgänglig för alla), så visade det sig att resursuppdateringen inte stämde och att det fanns en massa fel och oklarheter i rapporten. Bluff o båg med andra ord.

Detta gjorde att kontrollorganet BCSC omgående stoppade handeln i aktien och tvingade Barkerville att komma med en ny uppdaterad rapport som följer reglerna. När den kommer vet ingen, det beror på hur Barkerville väljer att göra. Fiasko är det oavsett vilket och om inte detta är aktiemanipulation så kan man fråga sig vad som skulle vara det.
  
En av anledningarna till att man tog fram regelverket för NI 43-101 var för att undvika exakt den här typen av situationer. Ett bolag släpper en fantastisk nyhet, aktien stiger som en raket, sedan visar det sig att nyheten inte stämmer och aktien faller som en sten. 

OK, åter till Nisse. När jag skrev mitt senaste inlägg om Barkerville så visar det sig att Nisse kommenterar det hela. På engelska av någon anledning. Han skriver att de (Jordanfonden) har varit på plats (hos Barkerville), att rapporten i det stora hela är ok, det finns mycket guld och att Barkerville kommer att bli uppköpta ganska snart för runt 2-2,25 CAD, förmodligen innan Jul.

QUE????????????????????????????????????????

Så jävla dumt så jag höll på att smälla av.
 1. För det första är det ingen som vet hur mycket guld som finns eller till vilka halter innan vi får en uppdaterad resursrapport som vi kan lita på.
 2. För det andra så är rapporten allt annat än OK eftersom bolaget är handelsstoppat!
 3. För det tredje så finns det ingen som vill ta i bolaget med tång innan de får fram en ny pålitlig rapport vilket kan ta dröja en bit in på nästa år om bolaget väljer att byta konsult (vilket vore det överlägset bästa för att försöka reparera skadan någorlunda).
 4. För det fjärde så kommer en eventuell köpare att tänka sig för både en och tre gånger innan han slår till eftersom han vet att ledningen inte går att lita på (och han säkert fortfarande inte känner sig säker på att den nya rapporten går att lita på heller).
 5. För det femte kryllar det av bolag med låga värderingar på marknaden idag så varför inte välja ett sådant istället för ett bolag som består av skojare?
"2-2,25 CAD innan jul", jo tjänare…

2 kommentarer:

 1. Hör av dig Jag har mera information om jordanfonden Nisse Sandberg och Peter höjder som systematisk blåser och lurar små sparare

  SvaraRadera
 2. Hör av dig Jag har mera information om jordanfonden Nisse Sandberg och Peter höjder som systematisk blåser och lurar små sparare

  SvaraRadera