tisdag 8 maj 2012

Scoris - Sveriges sämsta "investerare", part II


Jag tänkte det kunde vara dags för en liten kort uppdatering av SCORkungens/Scoris aktieportfölj. Hur har det gått för mästerinvesteraren? Har det äntligen vänt, något som han har hävdat sedan början av förra året?

Tyvärr så verkar det som om oturen fortfarande grinar vår guru i ansiktet. Nedan är en liten uppdatering av hans aktier med hans egna kommentarer från bloggen:
 • Avino Silver. ”Det var ett signifikant motstånd som Avino tog ut vid 2.15-2.20 CAD. Först viktiga MA200 och sedan toppen från november. Nästa mål är nu som sagt 3 CAD och sedan ATH vid 3.43 CAD.” Skrivet 1 mars. Kurs då: 2,45. Kurs idag: 1,65. Nedgång -33%.
 • Duran Ventures ”news - resursberäkning. Mycket bra rapport.” Skrivet 8 mars. Kurs då: 0,20. Kurs idag: 0,09. Nedgång -55%.
 • CMC Metals. Skrivet 29 februari: ”CMB fortsätter jobba med motståndet vid 27 cents. Intressant att notera är att aktien stiger under ökande volym och dalar på sjunkande volym = klassiskt bullish beteende och vad man vill se." Skrivet 7 mars: "CMC Metals har numer ett konsolideringsintervall mellan 21-27 cents.” Kurs då: 0,27. Kurs idag: 0,12. Nedgång -56%.
 • Allana Potash. Skrivet 4 maj (fyra dagar sedan): ”Att den når gamla PP-nivån på 80 cents snart - kanske redan idag - ser jag som nästan gjutet och där kan det bli paus efter den starka uppgången.” Kurs idag. 67 cent. (Eftersom aktien har gjort en liten uppgång senaste tiden har han skrivit en cirka miljon inlägg om densamma. Kanske har att göra med att han rekade den på 1,53…)
”Portföljen” är ned -45% sedan början av 2011 och alla hans rekar ligger på minus.


Det innebär att portföljen har tappat ytterligare 9% sedan vår förra uppdatering.

Men det kanske vänder snart för vår tappre riddare? Kanske Allana blir uppköpta så att förlusten i alla fall inte blir fullt så stor som den är idag? Kanske Aurcana snart hamnar på plus? Spännande är det, missa inte nästa del i vår intressanta följetong: Scoris – Sveriges sämsta ”investerare”!

4 kommentarer:

 1. Undrar över den här skribenten FH_Trader. Är han riktig eller fake. Enligt hans AI så ska han ju typ vara investerare i världsklass. Men jag ser inget i hans inlägg som tyder på någon form av skicklighet. Finns skribenter som Philou/Mindman/Soljoljan/Bart_S osv som man ser när de skriver att de har någon form av kunskap för de skriver egna åsikter och tanker med i inlägget. FH_Trader skriver på sin höjd länkar och riktkurser klippta och klistrade från någon annan. Har sett ett enda konkret tips från killen också vilket är ioförsig är Africa Oil som har gått rikgit bra. Men det är inte direkt så att han skriver om investeringen utan mest typ "nu kom den här riktkursen... osv". Hur som helst han visar inte upp några som helst tecken på någon som helst kunskap.

  SvaraRadera
 2. Hej jb,

  Kanske det är så, jag vet faktiskt inte, han lär inte vara ensam om det i så fall...=)

  SvaraRadera
 3. Jag har följt FH i många många år och han är en av de bästa, skickligaste och trevligaste på börssnack helt klart inget snack om det. Är rätt säker på att han har tröttnat att skriva mer utförliga saker eftersom han inte får nåt tillbaka av det. Så fort nån som är kunnig skriver nåt på börssnack vet ni som har följt med ett tag att personen blir påhoppad direkt. Ta vara på kunniga personer så länge det går. De flesta har slutat pga ovan nämnda anledningar. Man vet aldrig när FH slutar skriva. Scorkungen däremot ger jag inte mycket för. Mer överlägsen typ får man leta efter.

  SvaraRadera
 4. SWEJOHAN, finns flera personer som visar tecken på kunskap på BS. FH är inte en utav dom enligt mig. Han svarar på sakfrågor ibland som hur en warrant fungerar men han skriver aldrig något som visar på kunskap, har aldrig sett ett enda inlägg. Ändå så finns det folk som hyllar honom. Visst han är artig och beter sig, men fortfarande mytomanvarning nr1#.

  SvaraRadera