fredag 2 februari 2018

Vendetta, #23407834


Vendetta kom med nya borresultat igen. De var bra, igen. Och inget hände i aktien, igen! Nu har aktien gått ner eller stått och stampat sedan den toppade i maj-juni och jag måste erkänna att det börjar bli aningens irriterande. Säljtrycket är helt makalöst och verkar aldrig ta slut, bara på de senaste två veckorna har aktien omsatt drygt 5,5 miljoner aktier eller drygt 600' per dag vilket är väldigt mycket för att vara Vendetta. Problemet är fortfarande att någon vräker ut aktier, det fanns en stor köppost på drygt en miljon aktier för några dagar sedan, den trodde man kanske skulle stå pall, men icke, den rök fortare än kvickt när monstersäljaren vaknande till liv.

Coffin hävdar fortfarande att det är en australiensisk hedgefond som har gått ur alla sina gruvinnehav för att satsa på kryptovalutor, han hävdar också att de nu har sålt klart. Låt oss hoppas att det är så, för det är frustrerande. Hade det varit vilken annan aktie som helst hade jag gått ur för länge sedan eftersom den här typen av säljtryck aldrig är ett bra tecken.

Men eftersom det finns så mycket som talar för Vendetta så ligger jag ändå kvar tills vidare. Tidsfönstret börjar dock minska som jag ser det, det finns fler och fler tecken som tyder på att zinkmarknaden kommer att hamna i balans senare under året (om allting går som det ska vilket det iofs aldrig gör) så det känns som att det är fram till sommaren som det ska hända något.

Egentligen känns det ju som den perfekta stormen med höga zinkpriser, låga lager och att Vendetta hela tiden levererar. Men aktien måste ju svara också. Nu kommer de med fler nyheter närmaste tiden. Resultat från metallurgitesterna (hur bra det går att utvinna metallerna), fler borresultat och en uppdaterat resursrapport ska alla komma i Q1. Alla kommer att vara bra, så någon gång tycker man ju att marknaden ska börja inse det.

Jag tror fortfarande på aktien och att vändningen kommer vilken dag som helst.

Trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar