torsdag 25 januari 2018

Det svänger ju katten


Det känns som att det börjar röra lite på sig i zinkaktierna. Firewood som jag skrev om i förra inlägget har redan gjort en dryg dubbling sedan november.

Och idag kom Zinc One med nya samplingsresultat som naturligtvis var grymma, men saken är den att alla VISSTE att de att skulle vara grymma. Ändå sticker aktien med 30%. Nu klagar jag inte eftersom jag sitter med en mindre post, men man kan ändå inte låta bli att fundera över hur marknaden fungerar ibland. Det är oavsett ändå ett "bra" tecken på att marknaden börjar vakna till liv.

Zinc One siktar på att dra igång sitt borrprogram ASAP och då kanske man kan räkna med lite nyheter under mars eller något sådant. Och det innebär följande:
  • Med största sannolikhet kommer bullmarknaden för zink att fortsätta i alla fall fram till sommaren och det är inte alls omöjligt att zinkpriset (som redan är mycket högt) fortsätter ytterligare uppåt.
  • Zinc One kommer garanterat att leverera grymma borrprover eftersom de borrar i en befintlig fyndighet där man vet att det finns höga halter. 
  • Det i samband med att värsta pumpningen av aktien kommer att dra igång av ett stort nätverk pumpare (där bland annat nollorna Gecko ingår) gör att aktien med största sannolikhet kommer att sticka iväg uppåt.
  • Att det sedan aldrig kommer att bli en gruva på grund av att fyndigheten är liten, ligger helt åt helvete till plus består av oxid är ju en annan femma. Greater fool och allt det där.
  • Jag har en mindre spekkpost och kommer att njuta av spektaklet.
Om vi tittar på Vendetta så har de omsatt drygt 2 miljoner aktier senaste tre dagarna vilket är väldigt bra. Men säljtrycket är helt jävla otroligt, det har hållit på hela hösten och verkar aldrig ta slut. Jag tror faktiskt inte jag har varit med om något liknande och då har jag ändå hållit på ett tag med råvaruaktier (jag har varit med om aktier som har gått väldigt mycket sämre, men inte där det har varit ett så sort säljtryck under en så lång period). ALLA (som kan något) tycker den är helt felvärderad, Coffin säger att det är en storägare som säljer av för att istället spekka i kryptovalutor, jag vet inte, det låter som en lite udda förklaring, men någon som har förbannat mycket aktier, säljer av dem, av en eller annan anledning.

Det suger för att vara ärlig, men jag ligger kvar stund till, känns vansinnigt att sälja av på de här priserna och förr eller senare MÅSTE bara säljtrycket avta. Och jag har ändå lite mer positiva vibbar nu än tidigare. Alltid något.

Här är en ryckande färsk video från MIF.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar