tisdag 28 november 2017

Down...


...but not out brukar det ju heta och även om det har varit en jävla pisshöst så tror jag ändå det värsta är över. Hösten överlag har varit hemsk, lägg sedan tax loss selling ovanpå det och det blir inte mycket sämre. Det enda som fattas är en global finansiell krasch, men den får vi hoppas dröjer lite. Ändå så tycker jag man börjar se ljuset i tunneln. Tax loss selling kan i och för sig fortsätta fram till runt jul (27 december i Kanada), men min uppfattning är ändå att det brukar vara värst i slutet av november och början av december. Precis där vi är nu med andra ord. Det innebär också att om man vill köpa aktier så brukar detta vara en bra period.

Och då tycker jag fortfarande att Vendetta är det överlägset bästa alternativet. Att den har gått ner så mycket TROTS att bolaget har levererat i mitt tycke, är något jag fortfarande inte begriper. Den enda förklaring jag kan komma på är att det fortfarande är många som sitter på wurrar@10 cent som de vill casha in och att det helt enkelt inte finns tillräckligt många köpare i dagsläget.

Enligt presentationen de gjorde 10 november så har de fortfarande ~25,5 miljoner wurrar@10 cent ute, men det är samma siffra de har i presentationen på sajten som är från oktober så den borde vara mindre. Ett antal miljoner av dessa hålls dessutom av "starka händer" (ledning och institutionella investerare) och med en snittvolym på strax under 250 000 aktier per dag så rullar de igenom knappt 5 miljoner aktier per månad. Det innebär att någon gång tar säljtrycket slut och ska jag gissa ser vi botten här någonstans och sedan kommer det att vända uppåt igen under andra halvan av december och/eller i januari och då kan det också gå fort. Aktien toppade på 35 cent i början av sommaren, när detta skrivs står den i 22 cent TROTS att både resurs, borrprover, zinkpris och zinklager alla har gått åt rätt håll!

Vendetta har också fortfarande mycket nyheter i pipeline, det finns mycket borrprover som inte har redovisats, man kommer med en ny resursuppdatering i januari och sedan en PEA (som med största sannolikhet kommer att visa grymma siffror) efter det. Får vi bara minsta lilla drag i sektorn igen (vilket jag tror kommer i början av nästa år) så har vi lätt en dubbel härifrån.

Nu ligger jag redan väldigt tung i aktien så jag kan inte köpa mer (eftersom det skulle vara portföljhanteringsmässigt självmord) men Vendetta är fortfarande den aktie jag tror allra mest på framåt. Äger du inte aktien och har lite pengar över tror jag det är en bra ingångsnivå här (runt 22 cent).

(Med tanke på att VTT är ganska blyintensivt är det här också en intressant artikel (av Andy Home, alltid värd att följa).)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar