torsdag 15 juni 2017

Fireweed Zinc


Det är lustigt, för något år sedan fanns det knappt ett nytt zinkprojekt värt namnet, men nu ploppar det ena efter det andra fram som gubben i lådan. Det understryker ju det faktum att vi är i en bullmarket för zink så på det sättet är det ju bra. Nu är de flesta projekten ändå ganska ljumna av en eller annan anledning, men nyligen så dök det upp ett nytt projekt som faktiskt ser riktigt intressant ut - Fireweed Zinc. Det här är återigen en rek från Eric Coffin (ni inser att jag gillar honom eller hur, men han har många rekar, jag gillar inte alla =) och jag tror att även att Gwen Preston följer företaget. 

Det som är bra med Fireweed Zinc är följande:
 • De har en stor resurs med bra halter (31Mton@~10% Zn+Pb, ind+inf)
 • De har ett lågt market cap (~C$15M@0,84)
 • De har väldigt lite utestående aktier (vilket är bra av flera anledningar)
 • Bolaget har precis (för någon vecka sedan) börjat handlas på börsen (TSX.V) 
 • De har inte hunnit få upp sin sajt (vilket visar hur nytt bolaget är)
Dessutom huserar deras CEO Brandon Macdonald ofta på ceo.ca/@brandon vilket naturligtvis är bra om det är något man vill fråga om.

Nackdelarna är att projektet (Tom&Jason) ligger långt bort (Yukon) och att det är en gammal resurs som man måste uppdatera till rådande 43-101 standard. Men det är  precis det man kommer att göra med kommande borrprogram så just det borde lösa sig inom kort. Att det ligger långt bort är som det är, men fyndigheten är så pass stor så det borde fungera ändå.

Känslan jag har är att bolaget är så nytt så att marknaden inte riktigt har fått upp ögonen för bolaget ännu. De har precis börjat handlas på börsen, introduktionskursen var satt till 50 cent vilket är väldigt lågt så självklart är det många som säkrar vinst när aktien direkt sticker ~75%. Men eftersom antalet utestående aktier är väldigt lågt krävs det inte mycket för att den här ska dra ordentligt.

Tittar vi på resurserna och jämför vad bolaget är värderat till så är det bara fel. Tinka har idag en resurs på ~19 Mton och är värderat till ~C$100 M. Även om vi tar med resultaten från det pågående borrprogrammet (grov uppskattning) och jackar upp resursen till samma som Fireweeds så skiljer det ändå mil mellan bolagen om man tittar på värdering. Canada Zinc har en jämförbar resurs på ~28 Mton och har ett market cap på ~$C40M (vilket man i sig kan hävda är väldigt lågt). Nu vet jag naturligtvis att det är en massa andra saker som spelar in, men  Fireweeds fyndighet ser mycket intressant ut och som jag ser det skulle de kunna dubbla sin värdering och ändå se lågt värderade ut.

Jag tror att när zinkpriset börjar röra på sig igen, säljarna börjar tunna ut och nyheter från borrprogrammet börjar trilla in så kommer den här att sticka iväg ordentligt.

Min avsikt är att göra även det här till ett större innehav (vilket innebär att jag får hyvla av lite från de andra). Det som är knepigt är att komma in med större poster så jag har försökt fiska småposter runt 85 cent senaste dagarna och jag rekommenderar den som vill komma in i aktien att göra detsamma. Buda inte upp priset i onödan.

Här är deras presentation från MIF plus en intervju med Gwen Preston.

Long and strong zinc.

2 kommentarer:

 1. tack för detta! kikar du något på intressanta Bolag kring Lithium och Kobolt? Hett värre nu men givetvis massor av bolag som poppar upp och aldrig kommer att lyckas

  SvaraRadera
 2. Hej Goran,

  Jag ber om ursäkt för att jag missade den här. Men i alla fall gör jag inte det, det är ju lite av en prioritering och zink går först just nu.

  SvaraRadera