måndag 3 oktober 2016

Lite avstämning


Har inte så mycket att skriva för tillfället, sammanfattat kan sägas att det är förbannat segt! Antingen händer ingenting eller så går det ner. Guldrushen som alla förståsigpåare (inklusive undertecknad) trodde skulle dra igång efter senaste Fed-mötet har än så länge uteblivit och marknaden är mer nervös nu än tidigare. Min investeringsteori inför hösten var att guldet skulle röra på sig lite mer och att aktierna då skulle följa efter. Det har än så länge inte hänt och vi får se hur länge det fortsätter så. Det är lite knepigt läge tycker jag eftersom jag också tror på zink. Om guldet fortsätter att vandra sidledes (eller gå ner) under några månader så lär inte så mycket hända i de flesta PM-aktierna, snarare kommer nog många att gå ner eftersom många då säkert väljer att plocka vinst (om de har varit med sedan början av året).

Och ju längre tiden går utan att något händer med guldet kommer jag att bli mer och mer intresserad av zink eftersom jag tror att det kommer ett race där någon gång under nästa år (men det kan komma när som helst). Och då vill man ju gärna vara med. Det är ju ett ”positivt” problem i och för sig, men worst case är ju om guldet dyker rejält samtidigt som zinket går upp. Då kan man ju hålla sig för skratt, men nu tror jag inte det blir så.

Ligger kvar i alla innehav som det är nu, när det gäller zink har jag Tinka, Vendetta och GPM. GPM har gått uselt, trodde inte att den skulle dyka så mycket, tror att finansieringsaktierna ligger runt 20 cent så den borde inte gå lägre i alla fall. Har passat på att köpa lite mer på de här nivåerna. Resultat från borrprogrammet väntas om en månad.

Vendetta har fått lite extra draghjälp eftersom den också (förutom Coffin) har plockats upp av Bob Moriarty. Han står kanske inte speciellt högt i kurs hos mig men det är ganska många som följer honom och det naturligtvis bra att bolaget hamnar på kartan. Vendettas fyndighet ligger för övrigt också i norra Australien, en bit ifrån GPM (men ändå långt ifrån och inte samma typ av fyndighet).

Royal Road fick också lite indirekt reklam av Robert Friedland när han pratade sig varm för Colombia på Mines&Money. Men lite nyheter därifrån skulle inte göra något.

När det gäller mitt största innehav Moneta, så har det som alla andra gått kräftgång. Man har nu i alla fall lanserat ett borrprogram på 40 000 m vilket är bra. Nu kommer det ju att ta en stund innan vi ser resultatet av det, men det är som det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar