torsdag 27 november 2014

Ethanol - Just one more time


Jag kommer att köpa in mig i etanol imorgon (eftersom USA är stängt idag). Om det går ner (vilket det mycket väl kan göra eftersom oljan dök idag) så kommer jag att köpa. Om det går upp kommer jag också att köpa. Anledningarna till att jag ännu en gång går in i etanolen är dessa:
  • Att oljan har rasat har inte fått den effekt jag och många andra på förhand trodde för etanolbolagen. Antingen är det en fördröjd effekt eller så är det helt enkelt så att utbud och efterfrågan styr och att det just nu är en större efterfrågan än än vad man kan producera trots att produktionen slår nya rekord.
  • Om det beror på att exporten är ovanligt hög, att det helt enkelt går åt mer bensin (och därmed etanol) eftersom den har blivit mycket billigare eller om det är något annat vet jag inte, men faktum kvarstår: marginalerna just nu är de bästa på evigheter och etanolbolagen skär ännu en gång guld med täljkniv.
  • Något måste hända, antingen börjar etanolbolagen att röra på sig eller så börjar etanolpriset gå neråt igen. Jag tror och hoppas naturligtvis på det förra, men om jag skulle ha fel är det inte värre än att jag säljer igen.Värt en chansning som jag ser det i alla fall.
Edit: Om du också tänkte köpa lite kan du undvika REX. De kommer med en rapport om en vecka och det finns en ganska stor risk för att rapporten kommer att vara lite ljummen eftersom REX kommer att pricka in två dåliga månader (för etanolpriset) den här rapporten. Det finns ett scenario att aktien går ner vid rapporten som ska släppas innan börserna öppnar och sedan börjar stiga igen efter telefonkonferensen som är några timmar senare. Jag kommer att bevaka aktien då och beroende på hur det ser ut, kanske gå in för en spekk.

Update 2014-11-28, öppning: Plockade upp ett gäng Pacific Ethanol på låga 12. Om det är bra eller dåligt återstår att se, men för tillfället känns det i alla fall bra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar