söndag 14 september 2014

På västfronten intet nyttDet var ett tag jag skrev något vilket dels beror på att jag har varit upptagen med annat, dels beror på att det inte har hänt så mycket på marknaden eller i alla fall inte i mina aktier.

Uranet står mest och stampar men känslan är att det inte går ner så mycket utan mer rör sig sidledes. Förr eller senare kommer det ett race, det är ju bara frågan om när. Man tycker att det borde hända något inom kommande sex månader i fall...

Focus kom ju med en väldigt bra resursrapport häromdagen. Halterna ligger i det undre intervallet, men fyndigheten ser ut att kunna bli grymt stor så i det stora hela ser det jättebra ut... ...förutom att aktiepriset inte rörde på sig för fem öre. Nästa steg är en PEA men eftersom den inte kommer förrän i slutet av 2015 så känns ju aktien lite ljummen för tillfället. Nu kan det ju hända andra saker som samarbetspartner, uppköp eller att aktien börjar sticka iväg ändå, men det kan ta tid om det ens blir av. Svårt läge, men jag ligger kvar i brist på bättre.

GulfSlope
Aktien gick ju faktiskt upp lite ett tag, tyvärr var jag inte med och missade att sälja på lite plus. Nu är den tillbaka i träsket igen och frågan är hur länge? Jag kommer att sälja/halvera mitt innehav nästa gång den går upp (om den gör det). Det är så jävla talande också att när pumparna på Gecko lanserade GulfSlope skrek de vilt om hur bråttom det var att komma in i aktien innan den stack iväg och hur de snart skulle ha nya ATH i sina portföljer. Idag skriver de istället om hur långsiktiga de är i sitt innehav. Fan vilka jävla tomtar.

Guldet
Har det lite motigt, dels så verkar efterfrågan gått i stå, dels så tror Goldman Sachs fortfarande att priset kommer att gå ner till $1050 innan årets slut. Känns väl också sådär i dagsläget.

Platina
Går också kräftgång för närvarande. Dåligt påläst och inte investerad för tillfället, men tycker ändå det är värt att följa under hösten och vintern.

Val idag
Pest eller kolera känns det lite som, (radikal) vänster är i alla fall helt uteslutet, skulle kunna rösta på SD om det inte bevisligen var så att det är lite väl många dårar där (även om jag är innerligt trött på medias ensidiga vinklingar), så det lutar åt KD. Där har jag i alla fall hört någon säga något som jag kan hålla med om...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar