tisdag 20 november 2012

Michael Nilsson, ett dokumenterat stolpskott

 
Någon som har följt eller ägt aktien Nordic Mines? Inte jag heller. Men idag gick det inte att undvika katastrofrubrikerna när aktien dök ~46% på grund av ännu en nyemission! Den här gången på 282 miljoner kronor till teckningskursen 1,10 kr per aktie. Aktiekursen stannade på 2,08 kr. Det ska sättas i relation till att aktien för ett år sedan stod i ~47,50 kr. Vi snackar om ett tapp på cirka 95%. Dessutom meddelade man att VDn Michael Nilsson får sparken. Å fan!

Jag har aldrig gått nära den aktien. Med ett sådant dokumenterat stolpskott till VD som Michael Nilsson var det bara en tidsfråga innan allt skulle gå åt helvete. Han har aldrig sagt eller gjort något som har stämt överhuvudtaget. Hur han kunde bli VD är en gåta i sig. Hans ”track record” består av diverse misslyckanden som till exempel att bli sparkad från gruvbolaget Scanmining som senare gick i konkurs. Den som har sett eller hört det allra minsta av vad han säger eller skriver inser med en gång att det här är en typisk bullshitter utan någon som helst koll.

Jag tycker förbannat synd om alla som sitter med aktier i Nordic Mines, det kan verkligen inte vara kul. En dyrköpt läxa. Men nästa gång du ser ett företag med Michael Nilsson i ledningen så vet du vad som gäller – håll dig därifrån, så långt du kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar