tisdag 9 oktober 2012

Sagan om Aurcana och motståndet

 
Det var en gång ett börsbolag som hette Aurcana. Det hade jättemycket silver och var mycket undervärderat. Åtminstone enligt någon som kallade sig Scoris. Scoris kunde inte begripa hur Aurvana kunde vara så undervärderat. Scoris kunde å andra sidan inte begripa hur något av de bolagen han rekade kunde vara så undervärderade. Så hade det varit i nästan två år nu och Scoris undrade hur det kunde komma sig. Scoris var inte bara en mästare på företagsanalys, han var också en mästare på teknisk analys (och säkert en mästare på det mesta) så det var jättekonstigt att alla hans bolag var så undervärderade.
 
Eftersom Scoris var en mästare på teknisk analys hade han även gjort en sådan på Aurcana. Där hade han kommit fram till att det fanns ett stort och elakt motstånd som låg i vägen för Aurcanas uppgång. Motståndet låg vid 1,10 CAD och var oerhört tufft. Så tufft att Scoris i var och varannan artikel var tvungen att skriva om hur tufft det var att forcera. När motståndet väl var forcerat så var det fullt race upp till 1,5-1,6 CAD någonstans. I en första vända alltså. Scoris hade flera sektmedlemmar som mässade samma mantra om och om igen. När motståndet 1,10 väl bryts, då blir det åka av.
 
Dagarna gick, motståndet låg där som en ogenomträngbar slöja, omöjlig att penetrera. Men, så en vacker dag så hände det omöjliga. Motståndet bröts! Scoris jublade. Sektmedlemmarna jublade. Motståndet var borta! Nu äntligen skulle färden mot stjärnorna (1,5-1,6 CAD i första hand) påbörjas.
 
Aktien steg. Och steg. Och steg lite till. Allt var frid. Men sedan hände något. Aktien började sjunka. Och sjunka. Och sjunka igen. Och helt plötsligt var den tillbaka på nivåer under 1,10 igen.
 
Scoris och alla sektmedlemmar undrade. Vad hände nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar