torsdag 24 februari 2011

En tomte på BS eller hur man får en nedgång på 30% att se bra ut...

En av de absolut största tomtarna på BS är SCORkungen. Killen är totalt kass, lider av spam-feber, hoppar gärna på andra och tjurar så fort någon inte håller med. Obegripligt nog är han en av BS ”veteraner”, redan 2007-2008 kom han med ett  antal totala fiaskon till ”analyser”, bl a rekade han Energy Fuels med en riktkurs på 8.40 CAD (står idag i ~1,15 CAD och har varit nere på runt 15 cent) och Liberty Mines med en riktkurs på 10 CAD. Liberty står idag i fantastiska 10 cent! Man får ju vara glad att man inte följde SCORkungens analyser vid den tiden och man kan ju bara undra hur de som gjorde det mår idag...(Noteras kan också att de flesta av de som figurerade i SCORkungens strängar vid den tiden inte syns längre på BS, man undrar varför…)

Nå, i alla fall så tycker man ju då kanske att SCORkungen efter den typen av katastrofanalyser borde lägga ner och försvinna. Men då bedrar man sig, för han lät sig inte nedslås så lätt utan svängde raskt om till Teknisk Analys (TA) istället. Och det tog inte lång stund innan en ny EXPERT var funnen och nya, skarpa, tvärsäkra TA-analyser dök upp på BS. Sedan dess har det bara fortsatt med en salig blandning av TA och FA men allra mest BS (BullShit).

Jag har tidigare skrivit hur oduglig han är på fundamentala analyser och tänkte därför ta en liten titt på hur denne självutnämnde TA-kungs analyser håller måttet. Jag kollade in några "heta tips" från hans blogg i december. Så här skriver han t ex om silvret den 31 december.

Tekniskt ser silver helt suverän ut. Vi har precis brutit ut uppåt ur en triangel och silvertrenden från augusti är intakt. Det ser ut att vara dags för ännu ett starkt race i silver, kanske når vi så högt som 34-35 USD/oz i denna rörelse.

Han kryddar det naturligtvis med en fin bild med lite tjusiga linjer och "insiktsfulla" kommentarer.

Titta vilka fina streck jag kan rita.

Facit? Exakt det motsatta händer, silvret inleder istället en nedgångsfas på ungefär en månad och bottnar runt 27 USD den 27 januari.

Går vi längre tillbaks i tiden hittar vi dessa juveler den 18 december (drygt 2 månader sedan). Då gör han en genomgång av fyra aktier han rekar, alla med tjusiga bilder med ringar och linjer och grejer. Av dem så har en gått upp sedan reken (Avino som har gått från ~2.70 till ~3.20, en uppgång med ca 20%) Naturligtvis så är det den aktien han regelbundet spammar BS med. Hur har det gått för övriga 3 aktier då? Så här skriver vår guru om Oremex:

Oremex konsoliderar fint och skapar en ny stark bas inför nästa uppgångsvåg. Motståndet ligger på 28 cent och stödet på 22 cent, RSI har tagit sig ned ordentligt och rekylen har skett under låg volym. ORM är redo att göra ett nytt starkt race när silver får upp farten igen.

Facit? Aktien har gått från 0,22 till 0,25 (också uppgång med 14%). Nästa aktie är Gold Bullion:

Gold Bullion (GBB.V) har brutit ur ur sitt gamla ATH vilket är mycket bullish. Kanske är det nya borresultat på gång snart oxå. GBB är en long time keeper enligt mig. Jag tror de till sist kommer att bli uppköpta.

Facit? Aktien har gått från 0,81 till 0,53. (Nedgång med 35%, jävligt bullish-it…) Avslutningsvis har vi CMC Metals:

CMC Metals (CMB.V) har gjort en mer än godkänd rekyl från toppen. Notera även här att rekylen skett under sjunkande volym = bra. CMC håller på att stänga en PP på 40 cent just nu, jag gissar att den stänger nästa vecka och att aktien då startar en ny uppgångsfas. CMC är MYCKET billiga idag. Jag kommer själva att addera till min position nästa vecka.

Facit? Aktien har gått från 0,375 till 0,27, nedgång med 28%. (Notera det fetmarkerade att aktien skulle göra en ”uppgångsfas” veckan efteråt. I själva verket blev det tvärtom, aktien startade en nedgångsfas till 25 cent innan den vände uppåt lite igen.)

Två aktier upp och två ner alltså. 50% rätt. Brukar ofta bli så när man inte har en aning... Själva ”portföljen” (med de fyra aktierna) HAR GÅTT BACK  30%. Inte så imponerande om du frågar mig. Men det hör du naturligtvis inget om. Det enda man ser är istället  SCORkungens eviga pumpande av den eller de aktier som har gått upp. 

Allting är ren smörja med andra ord. Killen har ingen aning. Vilket jag och många andra naturligtvis redan vet (fråga de som köpte Liberty Mines annars). 

Men eftersom hans ”analyser” är som gjorda för att lura okunniga småsparare är jag rädd att många fler kommer att bränna sig innan SCORkungen lägger spammandet och pumpandet på is. 

Mitt tips är as usual: UNDVIK!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar