onsdag 14 mars 2018

Lite uppdateringar


 1. Vendetta kom med sina metallurgi-resultat häromdagen. Och de var bra. Vilket var bra, men det spelar ju inte så stor roll eftersom marknaden är hårdnackad som själva fan för närvarande. Men om det är en aktie du ska äga under det här året så är det Vendetta (om inte både zink- och blymarknaden totalkraschar vilket inte verkar troligt).
 2. Victoria Gold kom med en finansiering för att ta Eagle gold till produktion. Det var ju bra för dem, men inte så mycket för aktieägarna. För det första är finansieringen mycket större än vad FS-rapporten angav. Sissådär $100 miljoner mer. Sedan blev det naturligtvis en FET utspädning för aktieägarna med ytterligare knappt 50% eller några 100 miljoner aktier. Dessutom ska man betala en FET royalty till Osisko på 5%. Jag vet inte om det fanns någon uppsida att tala om tidigare, men om så var fallet lär den vara borta nu. Läs gärna vad Otto skriver här och här...
 3. Och när vi ändå är inne på Otto så kom även Tinka med en finansiering nyligen och även den var allt annat än bra. En så kallad "private placement" på 48 cent med en halv wurre på 75 cent. Det är kanske inte samma haveri som Victoria Gold ovan, men i den sitsen Tinka sitter i (en jävligt bra fyndighet) så tycker man att de borde ha kunnat förhandla fram en bättre sits (finansiering till ett högre pris utan wurre) eller om det nu inte gick, vänta tills man hade sin PEA ute. Jag har ibland tyckt att ledningen på Tinka verkar lite amatörmässiga, det här styrker väl kanske det i någon form. Men fyndigheten är fortfarande bra och man vill sätta borren i backen så fort som möjligt för att förhoppningsvis göra fler bra träffar som man kan få med i PEA-rapporten. Men Otto har varit i form den senaste tiden, här är vad han tycker...
 4. Det är ingen bullmarket för närvarande utan istället en ganska nervös marknad där ingen eller i alla fall väldigt få törs ta några större risker. Inte så mycket att göra, bara att härda ut.

4 kommentarer:

 1. Stiltje i portföljen och stiltje på bloggen. . . Själv har jag sålt av större delen av mina innehav och köpt mig en till gammal Land Rover. Dessa håller kassaflödet igång genom regelbundet behov av tillskott av arbete och reservdelar. Önskar dig en fortsatt trevlig midsommarhelg!

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan,

   Det kan man lugnt säga. Sur marknad och har inte haft mycket att tillföra så då har det blivit tyst. Kanske rätt val att köpa Rovern istället!

   Jag vill gärna ligga kvar ett litet tag till i Vendetta, alla fall över nästa resursuppdatering som borde komma vilken dag som helst (grymt försenad) och sedan PEA:n som ska komma under tidig höst. Båda borde visa (mycket) bra nuffror. Sedan om det räcker för att lyfta aktien är ju en annan femma, det beror ju lite på hur marknaden ser ut. Zinkracet är nog över för den här gången, den är nog mer en fråga om var priset stabiliserar sig. Men Vendetta har mycket bly och där är det mer osäkert. Aktien är så pressad och det är självmord att sälja mitt i sommarstiltjen, jag tror det finns lite uppsida i alla fall under hösten.

   Ha en fortsatt trevlig sommar!

   /ct

   Radera
 2. Svar
  1. Njeoooeaaeeoooiieeeäää. Jag är helt värdelös när det inte går bra. Men jag borde ha uppdaterat lite mer ändå. Ska försöka skärpa mig efter sommaren.

   Radera